En Sıcak Konular

Müezzinoğlu'ndan yaralılarla ilgili açıklama

16 Mayıs 2013 13:20 tsi
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda yaralanan 38 kişinin tedavisinin sürdüğünü belirti.

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen "Balkan Gençlik Forumu"nun açılış törenine katılan Müezzinoğlu, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Müezzinoğlu, bir gazetecinin Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda yaralananların durumunu sorması üzerine, "Şu anda hastanelerde tedavi edilen 38 yaralı var. Bunlardan ikisi Ankara'da, biri İstanbul'da, ikisi Adana'da, biri ise Gaziantep'te tedavi ediliyor. Adana'da tedavi edilen bir yaralının hayati tehlikesi devam ediyor" diye konuştu.

Bazı yaralıların durumunun ciddiyetini koruduğuna vurgu yapan Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Ciddiyeti devam edenler var ama büyük oranda sağlık durumları stabil hale gelmiş ve tedavilerine devam ediliyor. Ümit ederim ki, en ciddi vakamızı da yaşatabiliriz. Diğerleri açısından zaten bu anlamda hayati bir tehlike yok."

Bir gazetecinin "Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının daha fazla olduğu iddialarının sosyal medyada yer aldığını" söylemesi üzerine Müezzinoğlu, "Bu ülkede kamuyu yıpratmak isteyen ya da kamunun ciddiyetini zedelemek isteyen bir anlayış var. Bu ülkenin en saygın kurumları, milletin önündeki temsilcilerdir. Öyle olması gerekir" dedi.

Müezzinoğlu, bombalı saldırıların yaşandığı gün Mardin'de olduğunu ve gelişmeleri sürekli takip ettiğini dile getirerek, gelen bilgileri kamuoyuyla anında paylaştıklarını ifade etti.

Türkiye'nin şeffaf ve medeni bir ülke olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Hele hele kendi vatandaşlarımızın gerek ölümüyle, gerekse sağlık durumlarıyla ilgili, vatandaşımızdan bir şey gizleyerek bir kazanım elde etmemiz söz konusu değil. Sağlık Bakanlığı olarak ilk 15 dakikada bizim 18 ambulansımız oradaydı. Bunlar an be an kayıtlarımızda var. 5 saat sonra oradaki ağır bir yaralımız, ambulans uçakla İstanbul Koşuyolu Hastanesi'ne getirildi. Birileri 'daha iyi olsun' diye önerebilir ama burada 'bir ihmal ya da yanlış bilgi var' diyorsa asla iyi niyetli olarak kabul edememem. Hele hele sosyal medya... Birileri, çatıştırarak kendilerine zemin buluyor. Ancak bu milleti çatıştırmaya ve çatıştırarak ayırmaya kimsenin gücü yetmez."

cnnturk


Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,521 µs