En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu, Belçikalı Türklere sordu

16 Mayıs 2013 09:13 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Belçikalı Türklere, "Burada çoğunuz sol, sosyal demokrat partilere oy veriyorsunuz, Türkiye'de niye sağ partilere oy veriliyor" diye sordu.

Avrupa Parlamentosu'ndaki temaslarının ardından Belçika Fenerbahçeliler Derneği Lokali'nde Türklere hitap eden Kılıçdaroğlu, "Burada siz özgürce bir araya geliyorsunuz, 19 Mayıs'ı kutluyorsunuz. Ama Türkiye'de bizler meydanlarda 19 Mayıs'ın kutlanmasını yasaklıyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin değişmesi için herkesi sorumluluk almaya davet eden Kılıçdaroğlu, "Burada çoğunuz kendi çıkarınıza da olsa sol, sosyal demokrat partilere oy veriyorsunuz. Türkiye'de niye sağ partilere oy veriliyor? Neden? Yakınlarınıza bu soruyu sorun" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Emirdağ'a gittiğimde ben onlara sordum. 'Sorun' dedim Belçika'ya, oradakiler hangi partiye oy veriyor, siz hangi partiye oy veriyorsunuz? Değiştireceğiz dünyayı. Yenileyeceğiz dünyayı. Görüşlerimizi değiştireceğiz. Ufkumuzu genişleteceğiz. Daha güzel, daha müreffeh, daha aydınlık, daha özgürlükçü bir Türkiye'yi yakalamak için" diye konuştu.

"Eğer doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorsak bilin ki o ülke sırtını doğrultamaz" yorumunda bulunan Kılıçdaroğlu, bugüne kadar halkın "en çok yalan söyleyenlere" oy verdiğini savundu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de ekonomik ve siyasi alanda yeniden bir ulusal kurtuluş savaşının başlatılması gerektiğini ifade etti. Kemal Kılıçdaroğlu, "Avrupa Birliği bizi alır, almaz. Önce biz kendi ülkemize demokrasi getireceğiz. Başkasının dayatmasıyla demokrasi olmaz. Demokrasi ve özgürlük ruhumuzda olmalı" dedi.

Konuşması zaman zaman alkışlarla kesilen Kılıçdaroğlu, "Bir de şu namuslu siyasetçileri getirelim canım. Kul hakkı yemeyenleri getirelim. Hırsızlık yapmayanları getirelim. Vatandaşı bölmeyeni getirelim. Dini siyasete alet etmeyeni getirelim. Etnik kimlik politikası yapmayanı getirelim" ifadesini kullandı.

cnnturk


Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,519 µs