En Sıcak Konular

Günay aday olur mu?

30 Temmuz 2007 14:53 tsi
Günay aday olur mu? AK Parti İstanbul Milletvekili Ertuğrul Günay, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili soruları yanıtladı. Günay "AK Parti'nin yeni bir üyesiyim. Önümüzdeki süreci görelim" dedi. İşte o konuşmanın tamamı...

Ertuğrul Günay, ''Bizim Anayasa konusundaki tavrımız, seçim beyannamesinde açıkça ve hiçbir kaygıya, kuşkuya yer bırakmayacak şekilde, Cumhuriyet'in temel ilkelerine bir bütün halinde vurgu yapar biçimde yazılmıştır'' dedi.

Günay, gazetecilerin, AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül'ün, Anayasa değişikliği önerileriyle ilgili sorularını cevaplandırdı.

AK Parti'nin seçim beyannamesinde nasıl bir devlet yapısı ve nasıl bir Anayasa düşünüldüğünün açıkça yer aldığını vurgulayan Günay, "Anayasa'nın değişmez ilkeleri var; demokratik, laik, sosyal hukuk devleti... Bu çerçevede seçim beyannamemizde yeni bir özlü, özgürlükçü Anayasa hazırlığı niyeti belirtilmiştir. Bunun ötesinde herhangi bir ayrıntı yok" dedi.

Zafer Üskül'ün görüşlerini "bilimsel" olarak değerlendiren Günay, Atatürk ilkelerinin, egemenliğin ulusa ait olması ilkesi ve ulusal bütünlük ilkesi üzerinde kurulduğunu söyledi.

Üskül'ün açıklamalarının parti görüşü değil, şahsi görüşü olduğuna dikkat çeken Günay, konuyla ilgili tartışmaların "abartılı olduğunu" ifade etti.

Günay, "Bir arkadaşımızın laik bir arayışının abartılmış biçimde ortaya konulmasını, Türkiye'de özellikle muhalefet çevrelerinin düşünce özgürlüğünü içselleştirmediğinin bir kanıtı olarak görüyorum. Zamanlama olarak zaten böyle bir tartışma içinde değiliz. Parlamento açılacak, yeni hükümet kurulacak, yeni yasama dönemi başlayacak daha sonra... Ama bizim Anayasa konusundaki tavrımız, seçim beyannamesinde açıkça ve hiçbir kaygıya kuşkuya yer bırakmayacak şekilde, Cumhuriyet'in temel ilkelerine bir bütün halinde vurgu yapar biçimde yazılmıştır. Bu tartışmaları, AK Parti'ye yönelik biçime dönüştürmeyi haksız buluyorum" dedi.

Cumhurbaşkanılığı seçimi

"Cumhurbaşkanı adaylığında isminin geçmesine" ilişkin soruyu cevaplandıran Günay, herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının isminin cumhurbaşkanlığı için anılmasının bir onur olduğunu söyledi.

Günay, "Ama ben henüz milletvekili yemini bile yapmamış, AK Parti'nin yeni bir üyesiyim. Önümüzdeki süreci görelim. Sayın Abdullah Gül, toplumun teveccühünü kazanmış bir arkadaşımızdır. Onun böyle bir niyet ve kararlılık içinde olması halinde, hepimiz o kararlılığın gereğini yerine getiririz" diye konuştu.

Cnn Türk 



Bu haber 317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,771 µs