En Sıcak Konular

Gaz lambalı eylem

30 Temmuz 2007 14:41 tsi
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne bağlı Gürakar Beldesi'nde oturanlar yol, su ve elektrik eylemi yaptı. Gaz lambalar taşıyan beldede yaşayanlar 50 yıldan bu yana çektiklerini söyledikleri yol, su ve elektrik sorunlarının çözümü için ‘Tek umudumuz B

İlçeye 35 kilometre uzaklıktaki beldenin 10 haneli 50 nüfuslu Çaybaşı Mevkii'nde yaşayanlar, hizmetlerden yoksun yaşayıp, susuz ve karanlığa mahkum edildiklerini öne sürdü.

 Ellerinde gaz lambaları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ile eylem yapanlar, ‘Artık karanlıkta kalmak istemiyoruz’, ‘Ümidimiz Başbakan' sloganları attı. Gürakar Beldesi Gürükar Mahallesi'ne bağlandıklarını bildiren 35 yaşındaki Ömer Aktaş, “2 kilometre uzağımızdaki mahallede yol, su, elektrik var. Biz ise karanlıktayız” dedi. Sorunun çözümü için ilgililere defalarca dilekçe verdiklerini anlatan Aktaş, şöyle devam etti:
“50 yıldır bu bölgede insanlar yaşıyor. Bizi mahalleye bağladılar, ama, elektrik, suyumuzu bağlamadılar, yolumuzu yapmadılar. Çocuklarımız hergün 2 kilometre yürürken, bozuk, yağışlı günlerde çamurlu yolda gidiyor. Kışın yağışlar başlayınca derelerden su ihtiyacımızı karşılıyoruz.

 Dereler kuruyunca 1 kilometre uzakltan kendi çabamızla kazdığımız kuyudan kadınlarımız evlere su taşıyor. Bu çağda gaz lambası kullanıyoruz. Seçimde oy kullanmama kararı almıştık, Başbakan Erdoğan'ın, ‘Susuz, yolsuz köy kalmayacak’ sözü üzerine sandığa gittik. Hem susuz, hem yolsuz, hem elektriksiz yaşıyoruz. Tek umudumuz Başbakan Erdoğan. Başbakanımızın bu mağduriyetimize son vermesini istiyoruz.”

Gürakar Belde Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Çakmak ise, ödenek yetersizliğinden yakınırken “"Çaybaşı sakinlerinin sorunlarının çözümü için projelerimiz hazır. Ödenek gelmesi halinde bu insanlarımızın sorunlarını çözeceğiz” diye konuştu.

hürriyet



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,438 µs