En Sıcak Konular

Reyhanlı için neden yayın yasağı kondu?

13 Mayıs 2013 12:35 tsi
Reyhanlı için neden yayın yasağı kondu? Canlı yayınında soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Reyhanlı saldırısından sonra neden medyaya yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, NTV canlı yayınında Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili soruları yanıtladı.

Çelik'in yanıtlarından satır başları şöyle:

"Ülkemizdeki bir grup hainden oluşan bir terör örgütü haince bir saldırı, 9 kişi içeride. Anneler gününde sevinemediler. Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırılarından biri. Terör suçsuz günahsız insanları hedef alıyor.

Hatay’ın farklı bir özelliği var. Çok dinli, dilli, etnisiteleri olan bir vilayetimiz. Esad’ın zulmünden kaçıp gelenlerin yaşadığı bir yer. Farklı bir mozaik, bir yapı var, bunu provoke etmeye çalıştılar. Halkımızın sağduyusuyla üzerinden geleceğiz. Sayın Başbakan ile bugün Ankara’da tekrar değerlendireceğiz. Malum Türkiye bir nasırdan kurtulmaya çalışıyor. Ben bunlara nöbetçi terör örgütü diyorum. Çözüm sürecine girdik, bu huzur havası birilerine battı, bu hainleri ülkemizin tanıması gerekiyor.

Türkiye bu işten nasıl sorumlu olabilir? Suriye’deki saldırıları Türkiye mi yaptı. Bazı gazeteler Suriye Enformasyon Bakanı’nın düdüklüğünü yapıyor. İçimizdeki hainler bunu yapıyor.

Suriyeli muhaliflerle ilişkilendirilen iddialar kesinlikle yalan.

Bir yangın meydana gelirken önce o yangın söndürülür. Sonra birinin hatası var mı o ortaya çıkartılır. Güvenlik zafiyeti var mı? İstihbarat zafiyeti var mı? o araştırılır. İçişleri Bakanlığı’mız bunu inceler varsa ortaya koyar. Terör alçakça yöntemler kullandığı için nerede, ne zaman ortaya çıkar kestiremezsiniz. Devlet ve hükümet çok boyutlu inceliyor.

Bakan orada kesinleşmiş verilere dayanarak halkı bilgilendiren insandır. Meseleyi bizzat yerinde inceleyen insandır. Çok zaman gazeteciler kulis haberlerini, birbirlerinden duyduklarını, sokaktan geçen birinin anlattığını da haber atlatma endişesiyle haber yapabiliyorlar. Bu gibi olaylarda meselenin sukünetle götürülmesi için yayın yasağı gerekliydi. 11 Eylül saldırılarında ABD'de de bu tür önlemler alındı. Ülkemizde böyle hadiseler olduğu zaman kan gölü manzaralarını gösterenler, insan organlarını teşhir etmeye varıncaya kadar şahit olduk. Dolayısıyla insanların acılarını derinleştirmemek için yayın yasağı gerekliydi. Meselenin tamamen ortaya çıkmasıyla birlikte yayın yasakları da ortadan kalkacaktır."

ntvmsnbc

Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,733 µs