En Sıcak Konular

Rusya: Hedef Suriye konferansı

11 Mayıs 2013 20:48 tsi
Rusya: Hedef Suriye konferansı Rusya, Almanya ABD ve İran Büyükelçiliği'nden Reyhanlı’da meydana gelen patlamalara dair destek açıklamaları geldi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Reyhanlı'da bugün yaşanan patlamayı kınadı. Ricciardone, hayatını kaybeden kişilere taziyelerini sundu.

Büyükelçi Ricciardone Reyhanlı'da öğle saatlerinde yaşanan patlama nedeniyle taziye mesajı yayınladı. Ricciardone, mesajında, "Amerika Birleşik Devletleri adına, bugün Reyhanlı'da meydana gelen kanlı saldırıda hayatını kaybeden onlarca kişinin ailelerine ve yakınlarına en içten taziyelerimizi gönderiyorum. Hayatların trajik kaybının yasını tutarken, yaralıların da en kısa sürede sağlıklarına kavuşması için dua ediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri, bugün gerçekleşen hain saldırıyı kuvvetli şekilde kınamakta ve bu suçu işleyenleri belirlemek ve yargı önüne getirmek için Türk halkının ve hükümetinin yanında yer almaktadır." ifadelerini kullandı.

Rusya: Reyhanlı saldırısı, Suriye konferansını engellemeyi hedefliyor

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslar Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Aleksey Puşkov, Türkiye'nin Reyhanlı ilçesinde meydana gelen terör saldırısının hedefinin Suriye yönetimi ve muhalefet arasında ay sonuna kadar yapılması planlanan uluslararası konferansı engellemek olduğunu söyledi.

Twitter'da saldırılarla ilgili değerlendirmede bulunan Puşkov, "Türkiye'deki saldırılarla ilgili Suriye'yi suçluyorlar. Her zaman ve her olayla ilgili suçladıkları gibi. Burada barış konferansını engellemek ve askeri operasyonu öne çekmek isteyenler var." suçlamasında bulundu.

İnterfaks haber ajansı Reyhanlı'da meydana gelen iki ayrı saldırıda 40'ın üzerinde kişinin yaşamını yitirdiğini, 100'den fazla kişinin de yaralandığını belirtti. Ajans, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın saldırının arkasında PKK terör örgütü ya da Suriye yönetimine dair güçlerin olabileceği yönündeki açıklamalarına da yer verdi.

7 Mayıs'ta Rusya'da yetkililerle görüşen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ay sonuna kadar barış sürecini hızlandıracak ve Suriye'de muhalefet ve yönetimin yer aldığı uluslararası bir konferans düzenlenmesi konusunda mutabakat sağladıklarını açıklamıştı.

Almanya Dışişleri Bakanı, Reyhanlı’daki saldırıları kınadı

Almanya Federal Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Westerwelle açıklamada, "Türkiye'deki saldırıları kınıyorum. Ailelerle birlikte yas tutuyoruz. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu zor saatlerde Türkiye'nin yanındayız." dedi.

İran Büyükelçiliği, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydan gelen patlamaların "vahşi bir terör cinayeti" olduğunu bildirdi

 



Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,458 µs