En Sıcak Konular

Demirtaş'tan Kürt işadamlarına yatırım çağrısı

10 Mayıs 2013 19:01 tsi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Güçlü sermayesi olan Kürt iş adamları var, artık görev aynı zamanda onlarındır. Burada tarım, hayvancılık, turizm ticaret her alanda büyük bir potansiyel var" dedi.

Demirtaş, İdil ilçesindeki Hükümet Caddesi'nde vatandaşlara hitap etti. Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük sorununun Kürt sorunu olduğunu belirterek, bu problemin uluslararası bir boyuta taşındığını kaydetti.

AK Parti hükümetinin, demokratikleşme ve özgürlük konusunda hızlı adımlar atması gerektiğini ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti:

"Devlet bu halkı asimilasyona ve inkara tabii tuttuğu için Kürt sorunu ortaya çıkmıştır. Şimdi bu sorunu çözeceğim diyen bir hükümetin, Kürt'ün ana dilini kabul etmemesi, kimliği kabul etmemesi, akla mantığa uygun değildir. Bu saatten sonra atılacak olan bütün adımlar, Kürt halkının haklarının anayasal ve yasal güvenceye kavuşturulması olmalıdır. Bu Türkiye'de bölünmeye yol açmaz,Türkiye'nin bölünme ihtimalini ortadan kaldırır. Ama siz bu ülkenin yurttaşı olan Kürtlerin hakkını, hukukunu teslim ederseniz Kürtler neden ayrılmak istesin, niye başka devlet kurmak istesin? Bu yüzden bölünmeyi önlemenin yolu Kürtlere hakkını hukukunu teslim etmektir."

İş adamlarına yatırım çağrısı

İş adamlarına seslenen Demirtaş, bölgenin her türlü yatırıma müsait olduğunu belirterek, "Güçlü sermayesi olan Kürt iş adamları var, artık görev aynı zamanda onlarındır. Burada tarım, hayvancılık, turizm ticaret her alanda büyük bir potansiyel var. Dolayısıyla da bir görev de Kürt iş adamlarınındır. Burada sanayi odaları, işveren dernekleri ve yerel yönetimler el ele verip istihdamı artırmak ve işsizliği yoksulluğu önlemek için ciddi yatırımlar yapmalıdır" dedi.

aa

Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,615 µs