En Sıcak Konular

'Heyetin barış sürecine katkısı gözle görünür'

10 Mayıs 2013 18:55 tsi
'Heyetin barış sürecine katkısı gözle görünür' Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün akşam yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu.

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Başkanı Arıboğan, "Başbakan'ın bize söylediği kadarıyla heyetin barış sürecine olan katkısı gözle görünür nitelikte" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün akşam yaptıkları görüşmeye ilişkin, "Başbakan'ın bize söylediği kadarıyla heyetin barış sürecine olan katkısı gözle görünür nitelikte" dedi.
 
Arıboğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görüşmede, Başbakan Erdoğan'ın tahmin etmediği ya da bilmediği bir şeyle karşılaştığını sanmadığını belirterek, genellikle eleştiri ve uyarıları not almayı tercih ettiğini söyledi.
 
Başbakan Erdoğan'ın, çok az konuştuğunu, çok dinlediğini, görüşmenin dostça bir sohbet havasında geçtiğini anlatan Arıboğan, Erdoğan'ın bazı eleştirilere yanıt vermenin dışında fazla konuşmadığını kaydetti.
 
Arıboğan, Erdoğan'ın zaman zaman bazı açıklamalar yapmak durumunda kaldığını dile getirerek, "Bize iletilen tüm eleştiri ve endişeleri kendisine aktarınca kimisini haksız buldu, kimisini not aldı. Başbakan'ın bize söylediği kadarıyla heyetin barış sürecine olan katkısı gözle görünür nitelikte" ifadelerini kullandı.
 
Heyet başkanlarının daha çok bölgedeki deneyim ve gözlemlerini anlattıklarını aktaran Arıboğan, şöyle devam etti:
"Endişelerin genelde hangi konularda toplandığı, sürecin en eleştirilen bölümlerinin neler olduğu, en çok hangi soruların sorulduğu gibi konular ön plana çıktı. Sürecin başlangıcında, ilerleyişinde ve geleceğinde temel kaygıların neler olduğuna değinildi."
 
Çok kritik bir süreçteyiz
 

Toplantıda kendisinin de daha çok siyasi ve sosyolojik risklere dikkati çektiğini anlatan Arıboğan, zira süreç ilerlerken toplumsal dokudaki kırılganlığın ve hassasiyetlerin arttığını, bir fay hattını sağlamlaştırırken, başka hatlarda kırılmaların ortaya çıkma riski olduğunu kaydetti.
 
Arıboğan, beklenmedik gelişmelerin, beklenir ve önlenebilir hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Kürt kimliğinin ve Türk kimliğinin birlikte güçlendiği, birbirini beslediği bir dönemdeyiz. Kürtçü harekete uzak duran, merkez partilere oy veren ve asimile olduğu düşünülen Kürtlerde bile güçlü bir kimliğine sahip çıkma arayışı var. Kimsenin bir başkasının ya da devletin kendisini ezmesine izin vermeye niyeti yok. Bunun diyalektik karşılığı olarak da Türklük kimliği daha fazla vurgulanıyor. Türkler de bir yandan haklar eşitlenirken, diğer yandan sahip olduklarından geri adım atmaya, fedakarlık etmeye niyetli değil. Bu bir ilk yüzleşme süreci.
 
Normalleşme aşamasına geçene kadar riskli ve tepkisel bir dönem geçecektir. Bu dönemi çok akıllıca ve partiler üstü bir destekle geçmek gerekiyor. Yapıştırıcı bir üst ideolojinin kurgulanması lazım. Küçük siyasal ihtiraslar büyük kayıplar yaratabilir. Çok kritik bir süreçteyiz. Bunları anlatmaya çalıştım" değerlendirmesinde bulundu.






 

Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,113 µs