En Sıcak Konular

Suriye'deki olaylarda 68 kişi öldü

10 Mayıs 2013 18:35 tsi
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Şam yönetimine bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere karşı düzenlediği operasyonlarda 68 kişinin öldüğünü bildirdi.

Merkezi Londra'da bulunan SNHR, Beşşar Esed'e bağlı birliklerin sabahtan bu yana muhaliflere yönelik havadan ve karadan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda Hama'da 29, Humus'ta 14, başkent Şam'ın banliyölerinde 11, Halep'te 6, Deyru'z Zor'da 4, İdlib'te 2, Dera ve Kuneytra'da 1'er olmak üzere toplam 68 kişinin öldürüldü duyurdu.

Bu arada rejim güçlerinin Şam'ın Dareya bölgesindeki çatışma bölgelerine aralarında tank ve zırhlı araçlarında bulunduğu takviye birlikler gönderdiğini aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi(SRGC), söz konusu bölgeden yoğun çatışma seslerinin geldiğini ve dumanların yükseldiğini kaydetti.

Kentin Mudamiye bölgesine 250'den fazla havan topu mermisinin isabet etmesi sonucu çok sayıda kişinin yaralandığını ve onlarca evinde de maddi hasar gördüğünü ifade eden SRGC, başkentin Duma, Doğu Guta ve Yermuk banliyölerinin de hava saldırılarına maruz kaldığını belirtti.

Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin Hama'nın Halfaya beldesini yoğun bir şekilde bombaladığını dile getiren SRGC, bombardıman sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığını aktardı.

Halfaya ile iletişimin kesilmesinden dolayı bölgeden sağlıklı bilgi alınamadığına işaret eden SRGC, halkın Halfaya kasabasında yeni bir katliamın gerçeklemesinden korktuğunu kaydetti.

Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi(LCC), Cuma namazının ardından muhaliflerin bulunduğu kentlerde rejim karşıtı gösteriler yapıldığını bildirdi.

aa


Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,854 µs