En Sıcak Konular

''Şehitlerin yüzü hayata dönüktür''

10 Mayıs 2013 13:55 tsi
Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Komisyonu Başkanı Bostancı, "Şehit olurken 'insanlar yaşasın' diye şehit olursun. O yüzden toprağın üstünde yaşayanların varlığı çok önemli" dedi.

Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Komisyonu Başkanı AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, komisyonun dünkü toplantısında çalışma takvimini belirlediklerini, sistematik bir yol haritası çıkardıklarını söyledi.
 
Bostancı, Türkiye'nin bir çözüm sürecine girdiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Bizim yapacağımız; insanları dinlemek, görüş ve değerlendirmelerini almak, bir bakıma çözüm sürecine ilişkin 76 milyonu temsil eden insanlarla bağ kurarak onların eğilimlerini, değerlendirmelerini geçmişe ilişkin yorumlarını ve geleceğe ilişkin beklentilerini toparlamak.

Parlamento'nun sürece ilişkin çalışmaları olmaksızın, süreçle toplum arasında bağ kurmak eksik olurdu. Bir bakıma Parlamento bu komisyon marifetiyle, çözüm sürecine ilişkin tüm kamuoyu ile süreç arasındaki bağı; kamuoyunun görüşleri, değerlendirmeleri, beklentileri esasında kurmuş olacak."
 
Bizi supervisor olarak düşünmek yanlış
 
Bostancı, "PKK çekilmeye başladı. Komisyonun bu süreçle bağı nasıl olacak?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Biz çekilmede kim ne yapıyor? İşin askeri, güvenlik boyutuyla ilgili değiliz. Sonuçta icrai bir kurum değiliz. Biz işin sosyal, iktisadi, siyasal alanlarına ilişkin çalışma yürüteceğiz. Bizi, sürece ilişkin bir tür supervisor olarak düşünmek yanlış olur. Kimsenin hayatını kaybetmemesi, bu topraklarda yaşayarak, ülkeye, ülkenin geleceğine katkı sağlaması hepimiz için çok önemli. Bunu nasıl devam ettirebiliriz? Buna ilişkin görüş ve değerlendirmeleri alacağız."
 
"Şehitlerimiz 'bizim peşimizden herkes şehit olsun' diye şehit olmadı"
 

Naci Bostancı, "Toprağı vatan yapan elbette altındaki insanlar değildir, üstünde yaşayanlardır. O yaşayanların o toprağa, ülkeye kattıklarıdır" sözlerine de şu şekilde açıklık getirdi:
"(Toprağın altında yatan önemsizdir, üstünde yatan önemlidir) Böyle bir şey sözkonusu olamaz. Şehitlerimizin göreceği saygıya ilişkin kimse bizimle herhangi bir rekabete girmesin, lafları da çarpıtmasın. Söylediğimiz şu: Şehitlerimiz; bu topraklarda insanlar yaşasın, bu toprakları zenginleştirsin, bu toprakları muhkem yerler haline getirsin diye şehit oldular. Yoksa 'bizim peşimizden herkes şehit olsun' diye şehit olmadılar. Şehitlerin yüzü, hayata dönüktür, buna dikkat çekmek isterim. 'Hepimiz şehit olalım...' Böyle bir şey değil. Şehitlik; vatanını, ülkeni savunmak için mecbur kalırsın şehit olursun ama şehit olurken 'insanlar yaşasın' diye şehit olursun. O yüzden toprağın üstünde yaşayanların varlığı çok önemli. Vatanseverlik, milliyetçilik insanları toprağın altına çağıran değil, toprağın üstünde yaşatan vatanseverliktir, milliyetçiliktir."

aa



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,909 µs