En Sıcak Konular

Köy evini yöresel mimariyle yapana destek

10 Mayıs 2013 13:24 tsi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, köy evlerinin yöresel mimariye uygun inşa edilmesi için hazırlanan projeyi uygulayanlara kredi vermeyi planladıklarını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ Başkanlığı döneminde yaklaşık 8 yılda 500 bin konut yaptıklarını, bu sayının tüm Avrupa ülkelerinde inşa edilen konut sayısından fazla olduğunu söyledi.
 
Bundan sonra yöresel mimariye daha fazla dikkat edeceklerini, hem TOKİ hem de Bakanlığın bu konuda çok güzel projeler gerçekleştirdiğini dile getiren Bayraktar, ilk etapta Karadeniz bölgesinde yöresel mimarinin örneklerini hayata geçirmek için çalışma yürüttüklerini bildirdi.
 
Batı, Orta ve Doğu Karadeniz'in her biri için yöresel özelliklerini yansıtan 15 tip proje hazırladıklarını anlatan Bayraktar, "Bunlar bir, iki, maksimum üç katlı. Projeleri, valiliklere, kaymakamlıklara dağıtacağız. Ev yapmak isteyen köylü, muhtar, projeleri buradan alabilecek" dedi.
 
Bakan Bayraktar, projeyi uygulayanlara 5 bin lira bitirme kredisi vermeyi planladıklarını ifade ederek, "Şimdi bunun yollarını arıyoruz. 'Projeyi uygularsan iskan sırasında ya da evini bitirmeye yakın al sana 5 bin lira yardım.' Parayı baştan verirsek, uygulamalarda sıkıntı yaşanabilir" değerlendirmesinde bulundu.
 
Bayraktar, Karadeniz bölgesi için çalışmaların tamamlandığını, diğer bölgelerin yöresel özelliklerine uygun projeler hazırlamak için de ciddi şekilde çalıştıklarını kaydetti.
 

Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,136 µs