En Sıcak Konular

''Budist rahipler Hitler'e taş çıkartıyor''

10 Mayıs 2013 12:16 tsi
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün, Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanları hedef alan şiddet olaylarını incelediklerini belirterek, şartlar uygun olursa Arakan'a gitmek istediklerini söyledi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Arakan'da geçen yıl yaz aylarında başlayan ve Müslümanları hedef alan şiddet olaylarıyla ilgili hazırlıklarını AA muhabirine anlattı.

Olayların başından bu yana AA'nın bölgeden haber, görüntü ve fotoğraf aktarmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Üstün, "Oradaki gelişmeleri AA'dan öğrendik. Bizim hızlı hareket etmemizi sağladı. Başta AA olmak üzere kurumlarımızın bu derece güçlenmesi ve bölgelerden haber geçmesi bizi çok memnun ediyor" diye konuştu.

"Budist rahipler Hitler'e taş çıkartacak söylemlerde bulunuyorlar" diyen Üstün, dünyanın olaylara seyirci kaldığını ve ciddi bir tepki vermediğini kaydetti. Olayların "dayanılmaz" noktaya gelmesinin ardından TBMM olarak çalışma başlatmaya karar verdiklerine dikkati çeken Üstün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Orada insanlık dramı yaşanıyor. Biz de bu drama bir nebze derman olmak istedik. Bu kapsamda komisyon olarak geçen hafta bir toplantı yaptık, ilk olarak bu olayları izleyeceğiz. Türkiye'de olaylara ilgi duyan insanlarla toplantılar yapacağız. Dünyadaki insan hakları örgütlerine mektup yazacağız. Şartlar müsait olursa o insanların yaşadığı yerlere gitme amacımız var."
 
"Etnik temizlik" tehlikesi
 

Üstün, "Adım adım çalışma yaparak her gün üzerine bir tuğla koymak istiyoruz. Arakan bölgesindeki Rohinga Müslümanlarına çok ağır muamelelerde bulunuyorlar. İnsanların cesetleri yakılıyor. Vahşice bir şey bu. Olayların diğer bölgelere de sıçraması etnik temizlik tehlikesinin baş gösterdiğini gösteriyor" diye konuştu.

aa


Bu haber 874 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,529 µs