En Sıcak Konular

'Başbakan Öcalan ile Kürt sorunun konuşulmadığını söyledi'

10 Mayıs 2013 12:08 tsi
'Başbakan Öcalan ile Kürt sorunun konuşulmadığını söyledi' Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Taşgetiren, Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmeyi anlattı.

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la dün akşam yaptıkları görüşmenin 6,5 saat sürdüğünü ve bu süre boyunca herkesin tespitlerini, izlenimlerini paylaştığını söyledi.
 
"Sayın Başbakan, 6,5 saat boyunca bizleri çok dikkatli bir şekilde dinleyerek not aldı. Anlatılan bazı konuların biraz daha açılmasını isteyerek kısa sorular sordu" diyen Taşgetiren, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"İlginç bir şekilde Öcalan ismi, doğuda ve batıda üzerinde odaklanan bir isim oluyor. Türkiye'nin hemen tamamında ortaya çıkan duygu yoğunlaşması, kanın durması, genç ölümlerinin evlere gelmemesi, bu noktada çekilmenin de başlamış olması ümitleri arttırıyor. 4 aydan beri cenaze gelmemesi çok pozitif bir algı olarak tespit edilmiş ve bu durum Sayın Başbakan'la görüşme ortamında ifade edildi. Görüşmemiz bir rapor niteliğinde değildi, daha çok bir ayın, 36 günün izlenimi niteliğindeydi. Rapor 2 aylık çalışmanın sonunda ortaya çıkacak."
 
Başbakan Öcalan ile Kürt sorunun konuşulmadığını söyledi
 
Heyet üyelerinin yaptıkları temaslarda anayasa konusunun konuşulduğunu ve toplantıda bu konunun değerlendirildiğini belirten Taşgetiren, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Vatandaşlar 'Anayasal açıdan bir söz verildi mi verilmedi mi?' gibi sorular yöneltiyordu. Bu konu Başbakan'a arz edildi. Sayın Başbakan, terör örgütü ve Öcalan ile Kürt sorununun konuşulmadığını, sadece silahlı yapının ülke dışına çıkması ve terör örgütünün silahları bırakması konusunun konuşulduğunu ifade etti"

aa



 

Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,342 µs