En Sıcak Konular

Arınç: Türkiye’yi anayasasız bırakmayacağız

9 Mayıs 2013 18:17 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni anayasa konusunda siyasi partilerin kırmızı çizgilerle kendisini korunaklı hale getirdiklerini söyledi.

 Arınç, "Siyasi partileri diyalog ve uzlaşmayı tercih etmek yerine tartışmayı tercih ediyorlar. Kırmızı çizgilerle kendilerine korunaklı alan yapıyorlar. Korkularla Anayasa yapılmaz. Türkiye'yi biz anayasasız bırakmayacağız." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Koç Üniversitesi'nin Ekonomi Politik Kulubü tarafından düzenlenen programa katıldı. Programda Arınç'ın yanı sıra Koç Üniversitesi Rektörü Umran İnan ve çok sayıda öğrenci de yer aldı.

Programda konuşan Arınç, öğrencilerle siyasi deneyimlerini paylaştı. Her darbeden sonra yeni bir darbe anayasası yapıldığını söyledi. Arınç, "1950'den bu yana neredeyse 60 yıl geçti. 60 yılın yarısı siyaset dışı kalması gereken grupların siyasete doğrudan müdahalesiyle demokrasi büyüyemedi. Özgürlükler suç olarak kabul edildi. Her iki Anayasa, bir darbe sonrası oluştu. Meclis'te iki tane adalet komisyonu vardı. Garip şeyler. Son yıllarda vesayetlerin kalkması, sivil- asker ilişkileri anlayış değişiklikleri bence bütün bunlar çok önemli gelişmeler oldu." ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa sürecine de değinen Arınç, "175 maddelik Anayasa'nın bir kısmı zaten değişmiş. Maddelerin birbiriyle akordu kalmamış. En doğrusu en iyisi en yenisini yapmaktır. Netice alamadık şu ana kadar asıl mesele Türkiye'nin yeni anayasaya kavuşmasıdır. Geçmişteki anayasaların hepsini bir tarafa koyarak bugünün anayasasını yapmamız lazım. Maalesef siyasi partileri diyalog ve uzlaşmayı tercih etmek yerine tartışmayı tercih ediyorlar. Kırmızı çizgilerle kendilerine korunaklı alan yapıyorlar. Korkularla vehimlerle Anayasa yapılamaz. Türkiye'yi biz anayasasız bırakmayacağız."diye konuştu.

AK Parti olarak teklif hazırlayıp partilerin kapısını çalacaklarını belirten Arınç, " Biz kendi teklifimizi hazırlayıp partilerin kapısını çalacağız. 'Ey CHP benim bir teklifim var. Senin de teklifin olabilir. Gel bir çalışma yapalım.' diyeceğiz. MHP, BDP'ye de gidip aynı şeyleri söyleyeceğiz. Beraber bir anayasa yapmaya karşı her üçü de kapıyı kapatırsa kendi gücümüzle bir anayasa yapmak mümkün de değil doğru da değil. O zaman seçimlere giderken halka bunu söyleyeceğiz. 'biz uğraştık gücümüz yetmedi. Yeni anayasayı istiyorsan ona göre davran.' diyeceğiz." şeklinde konuştu

(CİHAN)

Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,767 µs