En Sıcak Konular

Baykal'ın hesabı: 2059'da iktidar!

30 Temmuz 2007 09:47 tsi
Baykal'ın hesabı: 2059'da iktidar! Seçim sonuçlarının ardından CHP yönetimine karşı yeniden muhalefete başlayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, hareketini yurt çapına yayıyor. Geçen hafta Türkiye'yi dolaşacağı sinyalini veren Sarıgül, dün Kastamonu'daydı.

Suğla Yaylası Bal ve Ihlamur Festivali'ne katılmak için helikopterle Azdavay ilçesine gelen Sarıgül, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Siz göreve geldiğinizde neler değişecek?" şeklindeki bir soru üzerine Sarıgül, bunu zamanın göstereceğini ifade ederek, "Sadece CHP'nin başına değil Türkiye'nin başına başbakan olarak geleceğim. Göreve geldiğimizde nelerin değişeceğini herkes çok iyi görecek." dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın hesabıyla CHP'nin 2059 yılında iktidar olabileceğini ifade eden Sarıgül, CHP'nin son seçimlerde aldığı sonucun endişe ve üzüntü verici olduğunu söyledi. Sarıgül, şunları kaydetti: "Bugün öyle bir noktadayız ki, seçim sonuçlarından üzülmeyen bir kişi vardır, o da CHP'nin mevcut genel başkanıdır. Baykal diyor ki 'Ben oylarımı bir buçuk puan yükselttim'. Bu hesabına göre her seçimde 1 buçuk puan artırırsa 4 yılda bir seçim olursa CHP 2059 yılında iktidar olur. O nedenle yurttaşlarımız ve sosyal demokratların 2059 yılına kadar bekleyecek vakitleri yoktur. Başarışız olanlar, Alman başbakanı, İngiltere başbakanı gibi gereğini yapmalılar. Baykal ve arkadaşlarına sesleniyorum: Gitme vaktiniz geldi, lütfen bu vakti geciktirmeyin. Baykal'ın hemen bugün istifa edip CHP'nin önünü açması lazım."

Seçim öncesi CHP'nin kullandığı 'Atatürk kazanacak, Cumhuriyet kazanacak' sloganını eleştiren Sarıgül, bu kampanyayı doğru bulmadığını, Atatürk ve Cumhuriyet'in hiçbir zaman kaybetmeyeceğini söyledi. Bunların herkesin değeri olduğunu ifade eden Sarıgül, "Bunların siyaset malzemesi olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum. Atatürk kazanmıştır. Türkiye ve dünyanın gönlünde taht kurarak kazanmıştır. Atatürk'ten elimizi çekelim, proje üretelim. Bugün CHP yönetimi, haktan ve halktan da kopmuştur. CHP ile halkımız arasında yapay duvarlar vardır. Hayırlısıyla biz bu duvarları yıkıp CHP'yi hem hakla hem halkla buluşturacağız." diye konuştu.
 
Zaman



Bu haber 264 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs