En Sıcak Konular

Sürecin başarılı sonuçlanması için...

6 Mayıs 2013 22:28 tsi
Sürecin başarılı sonuçlanması için... "Sürecin başarıyla sonuçlandığı hem örgütün alacağı tavırlar hem de eylemlerin son bulması ve silahların susması değil, bırakılmasıyla ortaya çıkmış olacaktır."

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç basın toplantısı düzenledi. Arınç, toplantıdan bazı bilgiler verirken, gazetecilerin de sorularını da cevapladı.

Toplantının başında Bakanlar Kurulu'nda görüşülen konular hakkında bilgi aktaran Bülent Arınç, iki kararnameye ilişkin bilgi verdi. Arınç, Afyon'daki patlama sonucu hayatını kaybeden askerlerle gündeme gelen bu tür olaylarda vefat edenlerin, durumuna ilişkin bir değişikliğin olduğunu söyledi. Arınç, "Bu tür olaylarda vefat edenlerin de terörle mücadelede ölmüş olanlar kapsamında değerlendirileceği terör şehidi sayılacağı ve mevcut yasal düzenlemeler içinde ailelerine hangi imkanlar sağlanıyorsa bunların onlar için de geçerli olacağı sözünü vermiştik. Şehitler ile ilgili yapılan düzenlemeler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda bir daire tarafından görülmektedir. 60 madde sayabileceğimiz değişiklikler içerisine bir madde olarak bu da girmiştir. Bu tür olaylarda vefat edenler de terörle mücadele kapsamında şehit olmuş kapsamında değerlendirilmiş olacaklar bundan sonra." bilgisini verdi.

FENERBAHÇE'NİN YENİLMESİ GARİP

Bülent Arınç'a ayrıca Galatasaray'ın şampiyonluğu da soruldu. Galatasaray'ı tebrik eden Arınç, Akhisar takımı açısından kötü olmasından dolayı Fenerbahçe'nin İBB Spor'a karşı kaybettiği 2-0'lık maça ilişkin "Fenerbahçe'nin Belediye'ye 2-0 yenilmesi garip" dedi. Arınç, şu ifadeleri kullandı: "Süper lig şampiyonluğu önemli bir şampiyonluk. Fenerbahçe'nin 2-0 yenilmesi çok garip. Onun 2-0 yenilmesi Akhisar Belediyespor'un işini zora soktu, kızmıyor da değilim. Ama Galatasaray'ın Süper Lig şampiyonluğunu kazanmış olması tabii muhteşem bir başarıdır. Bu başarıdan dolayı hem kulübün bütün futbolcularını, şüphesiz başkanını, teknik direktörünü ve milyonlarca Galatasaray sempatizanı, taraftarı olan insanımızı yürekten kutluyorum. Onlara inşallah Avrupa'da da büyük başarılar temenni ediyorum."

"BELEDİYELERDEN 4 AY KESİNTİ OLMAYACAK"

Kurulda görüşülen bir başka kararnamenin ise belediyelerin borçları ile ilgili olduğunu söyleyen Arınç, "Belediyelerin mevcut borçları kendilerine gönderilen ödeneklerden kesilmek suretiyle ödenmektedir. Bugün alınan kararla 4 ay içerisinde, yani 2013 yılının Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kesinti yapılmayacağı karara bağlanmıştır." diye konuştu.

İNTERNETTEN HESAP BOŞALTANLARA KARŞI YASA

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nda ayrıca Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın "Ödeme ve Menkul Kıymetlerde Mutabakat Sistemi ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun Tasarısı"nı Bakanlar Kurulu'na takdim ettiğini söyledi. Babacan'ın özellikle son yıllarda bilgisayar korsanları tarafından kurulan, suç örgütü denilebilecek kişilerin elektronik sistemlerde oynamalarla para transferleri yaptıkları ve kumar sayılabilecek bazı çalışmalarda bulunduklarına yönelik açıklamada bulunduğunu anlatan Arınç, bununla ilgili suistimallerin önlenmesi konusunda hangi kanuni düzenlemelerin yapılacağının Bakanlar Kurulu'na takdim edildiğini ve imzaya açıldığını belirtti. Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" ve engelli bireyler hakkında kanun tasarısının takdimini yaptığını belirterek, tasarı olarak parlamentoya sevk edilmesi kararı alındığını dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'nın çekilmesine ilişkin bir soru üzerine de şu ifadeleri kullandı: "8 Mayıs'tan itibaren silahlı unsurların Türkiye dışına çıkacaklarını gösteriyor. 28 Aralıktan bu yana devam eden süreç bizim beklediğimiz ümit ettiğimiz doğru rotada ilerleyen süreç. Silahlı unsurların çıkacağı gerçekleşecekse bunu hükümetimiz ilgili kurumlarımız yakın takip altında tutmaktadırlar. Herkes müsterih olsun. Türkiye hukuk devleti. Bu süreci hukuk çerçevesinde götürüyoruz, götürmekte kararlıyız. 4 aydan beri bir yanlışımız olmadığına göre bu sürecin de başarıyla tamamlandığını gerekiyorsa sizlere haber veririz. Sürecin başarıyla sonuçlandığı hem örgütün alacağı tavırlar hem de eylemlerin son bulması ve silahların susması değil, bırakılmasıyla ortaya çıkmış olacaktır. Meclis Başkanı'mızın hangi anlamda söylediğini bilemediğimiz 'aslında çıkmışlardır' sözü bizim gündemimizde yok. Talimat veren noktada isek yurt içi veya yurt dışı operasyonlar konusunda direktif olduğunda direktif talimat olduğunda talimat verilir. Kararname çıkarmak gerekiyorsa bunu da yaparız. Ama arkadaşınızın bahsettiği (protokol) çalışması yok. Hükümet süreci gayet olumlu götürüyor. Terör belasından kurtulması için her şeyi yapıyor."

MAVİ MARMARA TAZMİNATI İÇİN 3. TOPLANTI YAPILACAK

Mavi Marmara saldırısının mağdurlarına İsrail tarafından ödenecek tazminat için bugün Kudüs'te yapılan ikinci toplantıya ilişkin bir soru yöneltilen Bülent Arınç, ilk toplantının Ankara'da yapıldığını hatırlatarak ikinci turun da bugün Kudüs'te yapıldığını söyledi. Arınç, "Görüşmeler olumlu cereyan etmiştir ama sonuçlanmamıştır." diyerek tazminat konusunda üçüncü bir toplantının yapılacağını söyledi.

Kendisine "Esed yönetiminin Suriye'de kimyasal silah kullandığı iddialarının araştırılması için özel bir komisyon kurulması yönünde talimat verdiği" şeklinde iddialar da sorulan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Söylediğiniz konuda hiçbir şey bilmiyorum" cevabını verdi.

VALİLER KARARNAMESİ Mİ VAR?

Arınç, bir başka gazetecinin, "Valiler kararnamesi konusunda gelişme var mı?" sorusu üzerine ise şu ifadeleri kullandı: "Valiler kararnamesi mi var? Bilgim yok. Bilse bilse Sayın İçişleri Bakanımız bilir, Sayın Başbakanımız bilir. İmzalasaydık, biz bilirdik" karşılığını verdi. Gazetecilerin kararnamenin Çankaya Köşkü'nde olduğu Diyarbakır ve İzmir valililerinin yer değişikliklerini kapsadığını hatırlatılması üzerine de Arınç, "Bundan başka söyleyebileceğiniz bir şey yok. Çünkü gazetelerde bu çıktı. İki kişi için kararname çıkmaz. Takip edelim, şu anda bir bilgim yok. En azından sizinle paylaşacağım bir bilgim yok" değerlendirmesinde bulundu.

Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,210 µs