En Sıcak Konular

Alman şirketi Meksika'ya illegal silah sattı

6 Mayıs 2013 17:50 tsi
Alman silah firması Heckler & Koch hakkında Başsavcılık tarafından soruşturma başlatıldı, şirketin Kuzey Meksika'ya yasadışı silah sattığı sanılıyor.

Alman silah şirketi Heckler & Koch'ta çalışan iki kişinin yasal olmayan bir şekilde Meksika'ya G36 model makinalı tüfek sattıkları ortaya çıktı. Haftalık 'Spiegel' dergisinin, Rottweil şehri yakınındaki Oberndorf'taki şirket binasında asılı bir yazıyı kaynak göstererek verdiği habere göre, şirket çalışanları yönetimin haberi olmadan bu silahları Kuzey Meksika'ya göndermişler.

Derginin haberinde şirket yönetiminin sözkonusu kişiler hakkında inceleme başlatmak üzere, avukatlardan ve ekonomi uzmanlarından özel bir heyet oluşturduğu belirtildi. Şirket tarafından medyaya konuyla ilgili detaylı bilgi verilmedi. Ancak 'Spiegel' dergisine verilen demeçte, silah satışının yapıldığı onaylandı ve Başsavcılık soruşturmasından sonra, şirketin tümünde silah satışlarında kanunlara riayet konusunun yeni baştan kontrol edildiği kaydedildi.

Stuttgart Başsavcılığı sözcüsü, dpa haber ajansına yaptığı açıklamada, sözkonusu şirketin satışı konusunda uzun bir zamandan beri zan bulunduğunu bildirdi. Sözcü iki kişiden daha fazla kişi hakkında inceleme başlatıldığını söyledi, ancak bunların arasında yönetimden kişilerin de olup olmadığını belirtmedi. Şirketin dış ticaret kanunlarına ve savaş silahları kontrol kanununa aykırı hareket ettiğini kaydetti.

Alman makinalı tüfekler, Meksika'nın kuzeyinde uyuşturucu mafyası ile güvenlik güçleri arasında sıkça çatışmaların çıktığı bölgeye gönderilmiş. Stuttgart Başsavcılığı başka bir nedenle, Heckler & Koch şirketinin partilere bağış yapmak suretiyle bazı şeyleri örtbas edip etmediği konusunda da bir incelemeye devam ettiklerini bildirdi.

Bu haber 1,041 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,563 µs