En Sıcak Konular

CHP'den hükümete ciddiyete davet

6 Mayıs 2013 14:55 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı'nın askerliğin kısalması konusunda yaptığı açıklamayla ilgili olarak "ciddiyete davet ediyorum" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, askerliğin kısaltılmasına yönelik tartışmalara ilişkin, "Hükümet yetkililerini, ciddiyete ve tutarlılığa davet ediyoruz. Başta zorunlu askerliğini yapan veya bu hizmete hazırlanan gençler olmak üzere yurttaşların psikolojisiyle daha fazla oynamaktan vazgeçmeye çağırıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, hükümet içerisinde askerlik süresiyle ilgili tutarsız beyanatların yapıldığını iddia ederek, son olarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın askerlik süresinin kısaltılmasının hükümetin gündemine gelebileceğini açıkladığını anımsattı.

Bakan Yılmaz'ın askerlik süresiyle ilgili yazılı soru önergesine 19 Nisan'da "Halen uzun dönemler için 15 ay, kısa dönemler için ise 6 ay olarak uygulanmakta olan askerlik süresinin kısaltılmasına yönelik olarak herhangi bir çalışma bulunmamaktadır" ifadeleriyle yanıt verdiğini belirten Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Sayın Bakanın bu kadar net açıklamasından kısa süre sonra, adeta kendini yalanlayan ve askerlik süresinin kısaltılmasının gündeme gelebileceğini beyan eden açıklamaları, halen askerlik hizmeti yürüten personelin de beklentilerini yeniden canlandırmıştır. Türkiye'nin her alanda artık yapısal çözüm gerektiren sorunlarını günübirlik politik söylem ve vaatlerle geçiştirmek, var olan sorunları daha da kalıcı hale getirip, yurttaşlarımızın hükümete olan güveni her geçen gün daha da zayıflamakta. Hükümet yetkililerini, ciddiyete ve tutarlılığa davet ediyoruz. Başta zorunlu askerliğini yapan veya bu hizmete hazırlanan gençler olmak üzere yurttaşların psikolojisiyle daha fazla oynamaktan vazgeçmeye çağırıyoruz."

Parti olarak zorunlu askerlik süresinin kısaltılması konusunda muhtelif zamanlarda yaptıkları açıklama ve kanun tekliflerinin hükümet tarafından değerlendirilmediğini ileri süren Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın 9 Eylül 2011'de "Askerlik Kanunu ile Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nde zorunlu askerlik hizmetinin kademeli 9 aya, barış koşullarında da 6 aya kadar indirilmesinin öngörüldüğünü hatırlattı.

Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,638 µs