En Sıcak Konular

Ergenekon'da 292. duruşma başladı

6 Mayıs 2013 11:49 tsi
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu 275 sanıklı "Ergenekon" davasının 292. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Tuncay Özkan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 45 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmada, kumar operasyonu kapsamında görülen davada tutuklu olan Sami Hoştan, "Balyoz Planı" davasında hapisle cezalandırılan emekli Albay Mustafa Koç ile başka suçtan tutuklu Selim Akkurt'un da aralarında bulunduğu 8 tutusuz sanık da hazır bulundu.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara GATA'da tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, Ümraniye'de 27 el bombasının ele geçirildiği gecekondunun sahibi tutuklu sanık Mehmet Demirtaş, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yaptı.

Demirtaş, "Ergenekon" soruşturması sırasında yaşamını yitiren Kuddusi Okkır, Ali Tatar, Behçet Oktay, Türkan Saylan ve İlhan Selçuk ile yaşananlardan dolayı intihar ettiğini söylediği ağabeyi Nevzat Demirtaş'ı rahmetle andığını belirterek, kanser tedavisi gören mahkemenin eski başkanı Köksal Şengün'e de acil şifalar diledi.

Mehmet Demirtaş, "Bu dava, hak hukuk davası değil, açılım zırvasını hazmettire hazmettire millete yutturma davasıdır. İddianame tarihin çöplüğünde yerini almıştır. 6 yıl önce iddianame terörüyle başlayan bu süreç, yerini mütalaa terörüne bırakmıştır" dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, hakaret ve iftira anlamına gelen, suç teşkil edecek beyanlarda bulunmaması konusunda Demirtaş'ı uyararak, "Burası suç işleme yeri değil" dedi.

Duruşma, Demirtaş'ın beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

aa


Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,493 µs