En Sıcak Konular

'Kaynak teminatı kabul edilemez'

3 Mayıs 2013 12:34 tsi
'Kaynak teminatı kabul edilemez' Başbakan Yardımcısı Babacan, "Rum kesiminin problemlerinin çözümünde halka ait kaynakların teminat gösterilmesi bizim açımızdan da KKTC açısından da kabul edilemez" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Babacan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) içinde bulunduğu krizden adanın tüm varlıklarını teminat göstererek kurtulma girişimleri hakkındaki soru üzerine, bu krizin, biriken borç ve bankacılık sistemi ile ilgili bütün problemlerin Rumlarla alakalı olduğunu belirtti.
 
Adanın etrafındaki tabii varlıkların, adanın üstündeki ve etrafını kuşatan denizdeki doğal kaynakların adada yaşayan tüm halka ait olduğuna işaret eden Babacan, Kıbrıslı Türklerin de burada payı bulunduğunu ifade etti.
 
Babacan, "Rum Kesimi ile ilgili problemlerin çözümünde, adanın tümüne, adada yaşayan tüm halka ait kaynakların bir bakıma teminat olarak gösterilmesi, garanti olarak gösterilmesi bizim açımızdan da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti açısından da kabul edilemez bir durum" diye konuştu.
 
Bu durumu da Dışişleri Bakanlığı'nın zamanında yaptığı resmi açıklamayla kayda geçirdiğini ve gerekli uyarıların yapıldığını ifade eden Babacan, şunları kaydetti:
 
"Pratikte de şu anda böyle bir durum görmüyoruz. Ama tabii yakından izlememiz gerekiyor. Bugün belki olmaz ama yarın yine böyle fikirler yeşerirse, o tarafta tekrar böyle bir eğilim belirirse bununla ilgili de tabii biz uluslararası hukuktan doğan bütün haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve orada yaşayan vatandaşlar da yine uluslararası hukuk karşısındaki tüm haklarını sonuna kadar kullanacaklar. Çünkü bizim pozisyonumuz uluslararası hukuka baktığımızda çok çok sağlam bir pozisyon."

aa

Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,043 µs