En Sıcak Konular

Duman'a kıydılar...

2 Mayıs 2013 21:41 tsi
Antalya'nın Alanya ilçesinde önceki gün domdom kurşunuyla vurularak öldürüldüğü iddia edilen 'Duman' isimli fokun yapılan otopside darp sonucu öldüğü ortaya çıktı.

 Fokta 9-10 darp izini tespit edildi. Otopsiyi takip eden jandarma darp nedenini araştırmak üzere çalışma başlattı.

Alanya'da Aydap mevkiinde ölü olarak bulunan 'Duman' isimli fok, Alanya Belediyesi Morgu'nda otopsi yapıldı. Otopsiyi Türk Deniz Araştırma Vakfı Veteriner Hekimi Erdem Danyer, Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Erol Karacan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Mühendisi Dr. Elif Özgür Özbek, Manavgat DKMP Mühendisi Mevlüt Kodal birlikte yaptı. Yapılan otopsi sonucunda fokta darp izine rastlandı. Darp sonucu öldüğü tespit edilen foktan numuneler alınarak Konya Veteriner Araştırma Enstitüsü Laboratuvarı'nda test edilerek kesin ölüm nedeni ortaya çıkarılacak. Otopsi yapılan fok Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerince bir kamyonet ile Antalya'ya götürüldü. Yapılan otopsi ile ilgili bilgi veren Türk Deniz Araştırma Vakfı Veteriner Hekimi Danyer, "Otopside darp izine rastladık. Saçma falan yoktu. Başkada birşey yok. Esas sonuç laboratuvar sonuçlarından ortaya çıkacak." dedi.

Foku, Antalya Büyükşehir Belyediyesi'nin Varsak ilçesinde bir arazisine gömeceklerini ifade eden Su ürünleri Mühendisi Özbek, foku bir yıl sonra çıkartıp iskeletinin müze materyali haline getirileceğini söyledi. Özbek, fokun iskeletinin Deniz Müzesi'nde hem eğitim amaçlı, hem halkı bilinçlendirmek amacıyla sergileneceğini ifade etti.

Manavgat DKMP Mühendisi Kodal, fokun kesin ölüm nedeninin belli olmadığından alınan numunelerin yapılacak olan testlerden sonra ölüm nedeninin açıklanacağını kaydetti.

(CİHAN)

Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,576 µs