En Sıcak Konular

'Sizi DTP'ye muhtaç etmeyiz!'

30 Temmuz 2007 07:09 tsi
'Sizi DTP'ye muhtaç etmeyiz!' Bahçeli’nin kurmayı Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis’e girme kararının gerekçesini açıkladı: Sayın Genel Başkanımız, devletin başı ve en önemli makamı için yapılacak bu seçimde AKP’nin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, cumhurbaşkanlığı seçiminde gereken 367’nin sağlanması için TBMM Genel Kurulu’na katılma kararının arkasında, AKP’ye, "Cumhurbaşkanlığı devletin başıdır, en önemli makamıdır. Bu makama yapılacak seçim için seni DTP’ye muhtaç etmem" anlayışının yattığı ortaya çıktı.

MUMCU’YA ’GİRMEYİN’ DEMİŞTİ Devlet Bahçeli, Abdullah Gül’ün seçilemediği cumhurbaşkanlığı turları öncesinde, özellikle Meclis dışındaki partilerin görüşünü almak üzere 18 Nisan günü kendisini ziyaret eden Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu’ya, şu tavsiyede bulunmuştu: "Bu Meclis süresini tamamlamıştır. Süresini tamamlamakta olan bir Meclis’in cumhurbaşkanı seçmesi doğru olmaz. O nedenle sizin Meclis’e girmememiz daha doğru olur."

Bahçeli’nin bugün ise tam aksine tutum takınmasının nedenini kurmaylarından, Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı şöyle açıkladı:

KRİTİK DENGE VAR "Bu parlamentoda 367 açısından kritik bir denge de söz konusu. Sözünü ettiğimiz makam Cumhurbaşkanlığı. Sayın Genel Başkanımız, devletin başı ve en önemli makamı için yapılacak bu seçimde AKP’nin, DTP’ye muhtaç olmasını istemedi. Bu doğru bir tavırdır."

DTP İLE YAPSIN Bölükbaşı, "Peki AB için bir Anayasa değişikliği söz konusu olursa, o zaman tutumunuz ne olur?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "AB için bir Anayasa değişikliği gerekecekse, biz buna direneceğiz. AKP o zaman bize gelmesin. Bunu gitsin DTP ile birlikte yapsın."

HEMEN UNUTACAK MIYIZ Deniz Bölükbaşı, Bahçeli’nin, Abdullah Gül’ün telefonlarına çıkıp, Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüşmemesini yorumlarken de, "Yani olacak şey mi; daha birkaç gün önce meydanlara çık, ’Ben Meclis’te bunların elini sıkmam’ de, seçim günü de hemen telefona sarıl. Bakın Sayın Gül ile milletvekili arkadaşımız Prof. Dr. Mehmet Cihat Özönder’in cenazesinde karşılaştık; tokalaştık, konuştuk. Sayın Genel Başkanımız da aynı şeyi yaptı. Orada bir sorun yok, ama Başbakan’ın o söylediklerini hemen unutacak mıyız?"

hürriyet



Bu haber 271 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,408 µs