En Sıcak Konular

Oda ve borsa seçimleri başladı

2 Mayıs 2013 17:31 tsi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı 365 oda ve borsanın organ seçimleri başladı.



  Türkiye genelinde TOBB'a bağlı 365 oda ve borsanın başlayan organ seçimleri Haziran ayının sonuna kadar devam edecek.

         Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri'nin belirleneceği seçimlerin birinci aşaması yarın gerçekleştirilecek.

         ASO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, odanın mevcut 32 meslek grubuna ait seçme ve seçilme niteliğine haiz şahıs üyeleri yarın kendi meslek gruplarının komite ve meclis üyelerini belirleyecek. Meslek komitesi ile meclis üyeliği seçimleri için 32 sandıkta oy kullanılacak.

         Oy verme işlemi 09.00-17.00 saatleri arasında gizli oy ve açık tasnif esaslarına göre yapılacak.

         Seçimlerde 77'si meclis üyesi olmak üzere toplam 186 komite üyesinin belirlendiği seçimlerde ASO Başkanı Nurettin Özdebir oyunu saat 11.00'de 21 numaralı sandıkta kullanacak.

         Yarın gerçekleşecek seçimle belirlenen 77 meclis üyesi 10 Mayıs Cuma günü ASO yönetim kurulu başkanı ile yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyeleri ile TOBB genel kurul delegelerini seçecek.

         Seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASO'nun her zaman seçimlerini büyük bir demokratik olgunluk içinde gerçekleştirdiğini belirterek, bu seçimlerin de ASO ve Ankaralı sanayicilere yakışır bir biçimde gerçekleşeceğine inandıklarını bildirdi.

         Özdebir, "Her demokratik seçimde olduğu gibi gidip de dönmemek, dönüp de bulmamak var" ifadesini kullanarak, bu nedenle tüm meclis üyelerin başarı dilediğini kaydetti.

         

         -ATO seçimleri 4 Mayıs'ta-

        

         Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimlerinin birinci aşaması da 4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Bu aşamada 187 meclis üyesi seçilecek. Odanın yönetim kurulu üyelerinin seçimleri ise 10 Mayıs'ta yapılacak.

         Seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan ATO Başkanı Salih Bezci de, Ankara'nın ekonomik ve sosyal alanda gelişmesine ve Ankaralı tüccarın ilerlemesine yönelik çalışmalar yürüttüklerine dikkati çekerek, nihai hedeflerinin Ankara'nın tüm değerleriyle birlikte bir marka haline gelmesi olduğunu belirtti.

         Bezci, görev süresi boyunca hükümet yetkililerine ve yerel yönetimlere destek olduklarını, yapılan iyi işleri alkışladıklarını ve katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

         ATO Başkanı Salih Bezci, yeni dönemde de tüm sektörlerin sorun ve isteklerini hükümet yetkililerine ulaştıracaklarını kaydederek, "Yeni dönemde uyumlu çalışmanın devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.


Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,599 µs