En Sıcak Konular

Atalay: En köklü sorunu çözmek için seferber olduk

2 Mayıs 2013 13:03 tsi
Başbakan Yardımcısı Atalay, Akil İnsanlar Heyeti'ni Editör Masası'nda ağırlayan AA'ya teşekkür ederek, "En kronik, en köklü soruna çözüm bulmak için seferber olduk" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) ile Kahire Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi tarafından İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 3. Arap-Türk Sosyal Bilimler Kongresi'nin (ATCOSS) açılışı öncesi, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün moderatörlüğündeki AA Editör Masası'na video konferans yöntemiyle konuk oldu.

Atalay, konuşması öncesi, Ağrı'da oğullarından biri 17 yıl önce terör örgütüne katılan diğeri polis olan Reşit-Kudret Kızılkurt çiftinin görüşlerini dinledi.

İstanbul'da önemli bir kongreye katılacağını hatırlatan Atalay, şunları kaydetti:

"Bugünkü organizasyonu için Anadolu Ajansı'na teşekkür ediyorum. Ülkemizin tek resmi haber ajansı, geçen ay da kuruluş yıl dönümünü kutladık. Bugün Akil İnsanlar Heyeti ile ilgili değerlendirme yapıyorsunuz, hem heyette yer alan başkanların veya üyelerin görüşlerini alıyorsunuz hem vatandaşlar var değişik şehirlerde... Türkiye, büyük bir projeyi yürütüyor. En kronik, en köklü sorununa inşallah çözüm bulmak için seferber olduk. Bu, terörü bitirmek, kardeşliği geliştirmek, ülkemizin her köşesindeki huzurlu hayatı tekrar sağlamak için yürütülen bir çalışma."

Çözüm sürecinin; terörü bitirmek, kardeşliği geliştirmek, ülkenin her köşesindeki huzurlu hayatı tekrar sağlamak için yürütülen bir çalışma olduğunu ifade eden Atalay, "Türkiye'nin pek çok ilinde Akil İnsanlar Heyeti çok verimli çalışmalar yapıyor. Onlar haber olmuyor ama diyelim ki bir büyük ilimizde, küçücük bir grubun geliştirdiği olumsuz bir protesto büyük haber oluyor" dedi.
 
Basına eleştiri
 
Basını da yayınlarından dolayı eleştiren Atalay, şöyle konuştu:

"Ama basınımız da şunu yansıtıyor. Anadolu Ajansı'nda bu toplantı, onun için özellikle söylüyorum. Aslında Türkiye'nin pek çok ilinde Akil İnsanlar Heyeti çok verimli çalışmalar yapıyor. Çok başarılı, hiçbir sorun yok. Onlar haber olmuyor ama diyelim ki bir büyük ilimizde, küçücük bir grubun geliştirdiği olumsuz bir protesto büyük haber oluyor. Sanki Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışmalarıyla ilgili çok büyük sorunlar varmış gibi algılanıyor. Halbuki biz tespit ediyoruz, olaydan sonra kaç kişi katılmış, kimmiş bunlar? İşte tahmin edebileceğimiz belli kesimlerin organize ettiği gruplar bunlar. O gösteriler sokağın bir yerinde oluyor, ondan sonra başkanlarımız Akil İnsanlar Heyeti gidiyor, salonlarda çok verimli toplantılar yapıyor. Her ilden doğrusu büyük bir şeyle ayrılıyorlar."

aa


Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs