En Sıcak Konular

Suriyeliler Akçakale'de ateş açtı

2 Mayıs 2013 12:51 tsi
Şanlıurfa'nın Akçakale Gümrük Kapısı'nda, Suriyeli göçmenler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

 Şanlıurfa'nın Akçakale Gümrük Kapısı'nda, Suriyeli göçmenler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.
Gümrük kapısına gelen çok sayıda Suriyeli göçmen, Türkiye'ye geçiş yapmak istedi. Geçişlerin koordineli yapılmasını talep geden güvenlik güçleri ile göçmenler arasında çıkan tartışma kısa sürede taşların da kullanıldığı arbedeye dönüştü. Bu esnada gümrük kontrol kulübesinde belirsiz bir nedenle yangın çıktı. Daha sonra Suriye tarafından kim tarafından ateşlendiği belli olmayan mermiler sınırda bazı kişilere isabet etti. Olaylarda, Türk ve Suriyeli yaralıların olduğu öğrenildi.

Kaymakam Eyüp Fırat ile Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve askeri yetkililer olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Olay yerinde çok sayıda güvenlik güçleri önlem aldı, giriş çıkışlar durduruldu.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNEMLERİ ALINDI
Şanlıurfa'nın Akçakale Gümrük Kapısı'nda, Suriyeli göçmenler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan arbede nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Gümrük kapısı ve çevresine şerit çeken güvenlik güçleri, bölgedeki vatandaşları uzaklaştırıyor. Zırhlı askeri araçların bulunduğu kapı ve çevresinde ambulanslar da bekletiliyor. Bazı askeri araçların yönlerini sınırın diğer tarafına çevirdiği gözlendi. Olayda yaralananlar Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir polis memurunun durumunun ağır olduğu bildirildi.

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve bazı askeri yetkililer, yaralıları hastanede ziyaret etti ve Akçakale Gümrük Kapısı'na giderek bilgi aldı.

"YAKLAŞIK BİN SURİYELİ PASAPORTSUZ GİRMEK İSTEDİ"
Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Suriye sınırında yaşanan gerginliğe ilişkin, "Yaklaşık bin Suriyeli Akçakale Sınır Kapısı'ndan pasaportsuz girmek istedi ancak güvenlik güçleri bu duruma müsaade etmedi" dedi. Ayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınırdan geçmek isteyen Suriyelilere polisin müdahale ettiğini söyledi.

Güvenlik güçlerinin grubu geri gönderdiğini ancak gruptakilerin kapıya taşla saldırıya başladığını ifade eden Ayhan, şöyle konuştu:

"Yaklaşık bin Suriyeli Akçakale Sınır Kapısı'ndan pasaportsuz girmek istedi ancak güvenlik güçleri bu duruma müsaade etmedi. Polisler onları geri gönderince, bizim gümrük kapısına doğru taşlı saldırıya başlamışlar. Ondan sonra bizim tampon bölgesinde bulunan kulübelerimizi yaktılar. Söndürdük. Olay yatıştı diye düşünerek geri çekildik. İdare binasına geldikten sonra baktık rastgele silah sıkmaya başladılar. İşin kötüsü bir polisimiz ağır yaralı. Onu Şanlıurfa'ya sevk ettik. Şimdi durum sakin ama ilçede bir tedirginlik var."

YARALILARIN DURUMU
Şanlıurfa Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, olayda 12 kişinin yaralandığını açıkladı. Duran, arbedede yaralananlardan durumu ağır 2 polisin Şanlıurfa'ya sevk edildiğini belirtti.

Diğer yaralıların tedavisinin Akçakale'de sürdüğünü ifade eden Duran, şunları kaydetti:

"Olayda 12 yaralı var. Bunlardan 7'si ateşli silahla, 5'i de arbedede yaralandı. Silahla yaralananlar arasında bir asker ile polis memurları Ferhat Avcı ve Mehmet Yenenci bulunuyor. Yaralı 4 vatandaşın kimliğini henüz tespit edemedik."

Duran, ağır yaralanan polis memuru Serhat Avcı'nın Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındığını bildirdi.

Sabah



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,084 µs