En Sıcak Konular

AKP beş yıl sonra % 60’la yine iktidar

29 Temmuz 2007 15:50 tsi
AKP beş yıl sonra % 60’la yine iktidar AKP milletvekili, Anayasa Profesörü Zafer Üskül'ün, "Atatürkçülük Anayasa'dan çıkarılmalı" sözlerine tam destek veren Ali Atıf Bir, Üskül'ü eleştiren yazarları topa tuttu. Ali Atıf Bir, 5 yıl sonraki seçimlerle ilgili de oran verdi.

 Bugün gazetesi yazarı Ali Atıf Bir'in yazısı:

AKP'nin çiçeği burnunda milletvekili, Anayasa Profesörü Zafer Üskül "Atatürkçülük bir ideolojidir Anayasa'dan çıkarılmalıdır" dedi.


22 Temmuz'dan ders almayan bazı köşe yazarları ve gazeteler yine AKP'yi ve Zafer Üskül'ü eski alışkanlıkları ile yerin dibine soktular. Ne şeraitçilikleri kaldı ne de Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı oldukları... Neredeyse diyecekler ki çakın kibriti hepsini ateşe atın!

Eğer Atatürkçülüğümden, Atatürk devrimlerine bağlılığımdan, laik düşüncemden, çağdaş Türkiye özlemimden, batıya dönük yüzümden şüphe eden varsa herkesle, her yerde düşünce boyutunda hesaplaşırım! Ben de Atatürkçü ideolojinin Anayasa'dan çıkmasını savunuyorum. Ne var bunda! Şeraitçi mi oldum şimdi? Tescilli Atatürk düşmanı sayılıp tartışma hakkım elimden mi alınacak.

İsteğimin nedeni de çok basit. Küreselleşen dünyada Türkiye'nin diğer ülkeler entegre olabilmesi için Atatürkçü ideolojiyi anayasasından çıkarması şart.

Eğer Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı ve bugünün koşullarına göre bir politika üretseydi o da kesinlikle Atatürkçü ideolojiyi anayasadan çıkarma yolunu seçerdi.

Çünkü Atatürkçü ideolojiyi Anayasa'dan çıkarmadan çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşamayacağımızı hemen anlar, artık Atatürkçülüğün değerlerinin evrensel değerler olduğunu ve bu değerleri anayasalara yazarak değil yaşarak koruyabileceğimizi herkesten iyi bilirdi.

Okuyun Atatürk'ü ve yaptıklarını. Dünyanın en pratik, en durumsalcı lideri olduğunu görürsünüz. Türkiye'nin ve dünyanın yaşadığı bugünkü koşullarda Türkiye Cumhuriyeti anayasasını Atatürkçü ideolojini kalıplarına hapsetmek bence Atatürk'ün çağdaşlık anlayışına hakarettir.

Çılgın Türkler 1923'ün koşularına takılıp kalanlar değil, bugünün koşullarına göre Atatürk'ü rehber alanlardır!

AKP'nin ve Zafer Üskül'ün yakışıksız tanımlamalarla tartışma haklarını ellerinden almaya çalışanlar öyle anlaşılıyor ki 22 Temmuz seçimi öncesinde yaptıkları şeriat goygoyculuğunun nelere mal olduğunu anlamamışlar.

O halde artık iş Genel Yayın Yönetmen'lerine iş düşüyor! Aynı Deniz Baykal gibi süpermarket raflarında çekmeyen, talebi azalan, son kullanma tarihi geçen ürünler var. Bu ürünleri "delist" etmenin zamanı geldi de geçti bile.. Şu hal devam ederse ..Beş yıl sonra AKP'nin % 60 oyla ve 367 çoğunlukla yeniden iktidar olacağını bildirmeyi görevden vazife olarak çıkarırım. Daha açık nasıl olayım... İsim mi vereyim?

Bugün
 



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,099 µs