En Sıcak Konular

CHP milletvekiline ölüm tehdidi

29 Temmuz 2007 15:25 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Bilgin Paçarız, ilk icraatının CHP'li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından uygulamaya konulan Ulus Pazarı'nın kaldırılması olacağını yönünde yaptığı basın açıklamasının ardından tehdit telefonları almaya b

Ev, işyeri ve cep telefonlarına sürekli tehdit telefonları geldiğini ifade eden Paçarız, şunları söyledi: "Benim Allah'a bir can borcum var. Kimseden korkum yok ama eşim 2 gündür bunalıma girdi. Her gün tansiyonu düşüyor. Korkudan benimle Ankara'ya gelmek istemiyor."

Ulus Pazarı'ndan dolayı Edirne esnafının siftah yapmadan dükkan kapattığını söyleyen Paçarız, mağdur durumdaki esnafın yüzünün gülmesi için mecliste çalışacağını belirtti. "Haftada yedi gün pazar kurulması Edirne esnafını bitirmek anlamına gelir" diyen Paçarız, Ulus Pazarı'nın Edirne'de kurulmasından dolayı Cumhuriyet Halk Partisi'nin büyük zarar gördüğünü kaydetti. Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin her geçen gün kan kaybettiğini dikkat çeken Paçarız, "CHP'li bir Belediye Başkanı, yine CHP'li Milletvekilini hedef gösteriyor. Sedefçi hem partiye hem de Edirne'ye büyük zarar veriyor. Benim milletvekili olmamı kabullenemiyor. Şu an sürekli ölüm tehditleri alıyorum. Sinirden evimin telefonunu koparıp camdan dışarı fırlattım." şeklinde konuştu.

"PAZARI KALDIRMAYA KÜMSENİN GÜCÜ YETMEZ"

CHP Milletvekili Bilgin Paçarız'ın 'Ulus Pazarı kalkacak' açıklaması üzerine Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi Ulus Pazarı'na giderek pazarın hiçbir şekilde kalkmayacağı açıklamasını yaptı.

Zabıta ve güvenlik görevlilerinin koruması eşliğinde Ulus Pazarı'nı gezen Başkan Sedefçi, görevde olduğu sürece hiç kimsenin Ulus Pazarı'nı kaldırmaya gücü yetmeyeceğini söyledi. Halkın çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini ve Ulus Pazarının hiçbir şekilde kaldırılmayacağını söyleyen Sedefçi, şöyle konuştu: "Sanırım Ulus Pazarı açılalı birkaç yıl oldu. Bir iki yıldan beri de Edirne halkı bu durumdan çok memnun. Edirneli vatandaşlarla görüştüğümüzde Ulus Pazarı'ndan memnun olduklarını gözlüyoruz. Bu durumdan bazı esnaflarımız mağdur olmuş olabilir. Fakat Edirne toplumunun bu durumdan memnun olması bizim de memnuniyetimiz artırıyor. Bu dönem için 20 ay sürem kaldı. Bu 20 ay süre boyunca buraya kimse dokunamaz. 20 ay boyunca burası açık kalacaktır. Edirne halkının bu pazardan istek ve talepleri vardır. Edirne halkı bu durumdan memnundur. 340 adet esnafımız şu an burada çalışıyor. Bunların 85 tanesi Edirnelidir. Yani Edirneli esnafımız da bu pazardan ekmek yiyor. Asıl en önemlisi 100 bin kişi bu pazardan alışveriş yaparak ceplerine daha fazla para kalmasını sağlıyor. Bunun dışında Yunan ve Bulgar turistler de buradan alışveriş yapıyor."

Sedefçi, "Bilgin Paçarız da bu işe balıklama atladı. Yanındaki esnaf arkadaşlarının gazına geldi sanırım. Kendisi de esnaftır ama o da bir Edirnelidir. Milletvekili olarak halkın yanında olması gerekirken bir hata yaptı. Bu hatasını cahilliğine veriyorum. Kendisi çiçeği burnunda bir vekildir. İnşallah bundan sonra bu tür hatalar yapmaz" dedi.
 
Zaman



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,445 µs