En Sıcak Konular

CIA'in kullandığı sağlık kampanyası...

27 Nisan 2013 11:47 tsi


BBC'de İlyas Han imzasıyla yer alan habere göre, ABD yönetimi bin Ladin cinayeti öncesi 17 hemşireyi piyon olarak kullandı. Habere göre CIA, Pakistan'da olduğundan şüphelendiği bin Ladin'e ulaşmak için sahte bir aşı kampanyası başlattı. Aşı kampanyasının amacı bin Ladin'in DNA'sına ulaşmaktı. CIA bunun için Şakil Afridi isimli bir doktor ile 17 hemşireyi kullandı.

Hemşirelerin tamamı olaydan sonra işlerinden oldu. Ancak, hemşireler aşı kampanyasının Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapıldığını, işin içinde kendilerinin de olduğunu belirtiyor ve kullanıldıklarını söylüyor.

Hemşirelerden biri, Pakistan devleti tarafından tutuklanan doktor Afridi için, "'doktor Afridi bizi evimizden sürükleyip çıkarmadı, bu iş için Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirildik." diyor. Aynı hemşire, "16 Mart 2011'de yapılan toplantıda bir çok bakanlık yetkilisi vardı; doktor Afridi'yi program koordinatörü atadılar" diye devam ediyor.

Aynı hemşire, 21 Nisan günü Afridi ile birlike bin Ladin'in öldürüldüğü evin kapısını çaldıklarını ancak kimsenin cevap vermediğini ileri sürüyor. Afridi'nin sonradan kan örneklerini alıp almadığını bilmiyor ama doktorun 'bu ev halkının mutlaka aşılanması lazım' dediğini aktarıyor.

Geçen sene verdikleri dilekçede hemşireler üst düzey bakanlık yetkililerinin 'paçalarını kurtarmak için kendilerini günah keçisi yaptıklarını' dile getirdiler.

Geçen ay da ilgili mahkeme hemşirelere görevlerinin iade edilmesi gerektiğini karara bağladı. Ancak bakanlık henüz bu karara karşı temyize gidip gitmemeye karar vermiş değil.

Bu haber 896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,675 µs