En Sıcak Konular

'Suriyeli muhalifler Ürdün'de eğitiliyor' iddiası

27 Nisan 2013 10:47 tsi
'Suriyeli muhalifler Ürdün'de eğitiliyor' iddiası Suriye'de Beşşar Esad rejimine karşı mücadele eden bazı ÖSO gruplarının ABD'li askeri yetkililer tarafından Ürdün'de eğitildiği iddia edildi

Suriyeli isyancıların Batılılar tarafından komşu ülke Ürdün'de eğitildiği iddia edildi. Öte yandan Suriye'deki iç savaşın Ürdün'deki ve Suriye'deki İslamcıların güçlenmesine katkı sağladığı, Batılı ülkelerin ise bundan rahatsız olduğu belirtiliyor.

Diğer yandan ABD'li askeri yetkililerin Ürdün'de bazı Özgür Suriye Ordusu gruplarını eğittiği iddia edilmiş, fakat bu iddia daha sonra yalanlanmıştı.

Ürdün'de BBC'ye konuşan üst düzey bir ÖSO komutanı, "Eğitim hafif ve orta menzilli silahlar ile havan topları ve roket güdümlü el bombaları üzerinde (RPG) yoğunlaşıyor" şeklinde konuşuyor ve eğitimin Ürdün'ün başkenti Amman'ın dışında bulunan bir askeri tesiste yapıldığını söylüyor.

Söylendiğine göre, isyancılar, küçük gruplar halinde iki haftalık eğitimlerden geçiyor. Ürdün hükümeti ise tıpkı ABD yönetimi gibi ÖSO mensuplarının kendi topraklarında eğitildiği iddialarını reddediyor.

Washington Post gazetesi ise bu ayın başında Suriye'nin güneyinde giderek daha çok bölgenin kontrolünü ele geçiren isyancıların eğitimlerinin hızlandırılacağına dair planlar olduğunu yazmıştı. Daha sonra Batılı istihbarat kaynaklarının da eğitimlerin ABD merkezli özel güvenlik şirketleri tarafından yapılması tavsiyesinde bulunduğu öne sürüldü.



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,593 µs