En Sıcak Konular

Terk etsinler de...

26 Nisan 2013 14:54 tsi
Terk etsinler de... "Silahlı unsurların terk etmesinden söz ediliyorsa artık silahlı mı silahsız mı diye sormaya gerek olmaz"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Dünkü süreç öngördüğümüz bir süreçti. Artık silahlı unsurların Türkiye'den ayrılacak olmasını elbette memnuniyetle karşılıyoruz. Ama arkasından sürecin tamamlanması için yine çok dikkatli ve itina isteyen bir çalışmayı, gayreti göstereceğimizi söylemek istiyorum.

40 yıldır biliyorum ki söz sahibi olan herkes terörün son bulmasını samimi olarak arzu etmişlerdir. Bazı siyasetçilerin hakaretlerde bulunduğunu görüyoruz, ben bunları mazur görüyorum. Şiddetten beslenen siyasetçiler terör bitince kara kara ne yapacağını düşünüyor. Halkımız bunları ibretle görüyor. Süreç öngördüğümüz şekilde ilerliyor. Yeter ki bu yolu aksatacak eylemlerde bulunmayalım. Türkiye’de her kesim sürece katkı yapacak çalışma yapabilir.

Her şey düşünülmüş ve planlanmıştır. Silahlı unsurlar nasıl geldiyse o şekilde, bilinmiş yollardan ülkeyi terk edecektir. Bunu Hükümetimiz, MİT bilir, gereken tedbirleri alır, bunun gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda kendi tedbirlerini alır. Burada karmaşık bir şey yok, silahlı unsurların terk etmesinden söz ediliyorsa artık silahlı mı silahsız mı diye sormaya gerek olmaz. Militanlar, eylemciler, teröristler hangi ismi takarsanız takın Türkiye'yi terk edecekler denilseydi, silahlı mı, silahsız mı diye sormanıza gerek olurdu ama söze silahlı unsurlar Türkiye'yi terk edecektir denilmişse bunun silahlarıyla birlikte olacağını veya silahların bir şekilde bırakılacağını anlamış olmamız lazım. Arkasından söylenenler örgütün özellikle yönetici kadrosunun iç bünyelerine yönelik şeylerdir. Herhalde el sallamalarını beklemiyordunuzz. Onlar da militanlarına yön gösteriyor. Onlar da başka argümanlar kullanmış olabilirler.

CHP ne yaptığını bilemez halde, iç kavgalarıyla uğraşan CHP’ye en azından siz MHP değilsiniz diyorum. CHP, AK Parti başarıya ulaşacak diye hasis olmamalı. MHP’yi biraz anlıyorum söylemleri 30 yıldır değişmedi, hükümeti karalamaya çalışıyorlar."

Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,609 µs