En Sıcak Konular

Bakan Şahin: Hukuki mücadelemizi yapacağız

26 Nisan 2013 12:31 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, kendisine yönelik sözlerini eleştirerek, gerekli hukuki girişimlerin başlatıldığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bakanlığı ile Vodafone'un "Daha İyi Bir Gelecek İçin Önce Kadın'' programının tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Şahin, milletvekillerinin konuştuklarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Sayın Genç, çok üslupsuz bir şekilde, Çanakkale'de yapılan çalışmada 'bazı kuvvetli komutanlar' teriminin kullanıldığını, Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin zikredilmediğini belirterek, 'Eğer Atatürk olmasaydı, bu makamda olabilir miydiniz? Hangi tarikatın kaçıncı eşi olacaktınız?' şeklinde küçültücü ve kendi üslubuna yakışır bir soru sordu. Mustafa Kemal Atatürk'süz Çanakkale olmaz. Biz söylem Atatürkçülüğü yapmıyoruz" diye konuştu.
 
"Parlamentoda bir erkeğin bu şekilde konuşması kabul edilemez"

 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, parlamentoda bir erkeğin bu şekilde konuşmasının kabul edilemeyeceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ben onu milletvekili olarak da kabul etmiyorum. Bir kadına, hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanına, seçilmiş bir kadına, bir Anadolu kadınına bunu söylemesi, onun ne kadar seviyesiz ve ahlaksız olduğunu gösteriyor. Biz şimdi hukuki mücadelemizi de yapacağız. Meclisteki partiler hemen bir araya geldi ve özür diledi. Kınama cezası verildi. Kendi de böyle bir tepki beklemediği için de korkusundan, yüreksizliğinden ve cesaretsizliğinden o salona yeniden giremedi."

Şahin, verilen kınama ceza için parlamentoya teşekkür ederek, Genç'in bundan ders alması gerektiğini kaydetti.

Kendisine yapılan hakaretin, Anadolu kadınına yapılmış sayıldığını belirten Şahin, bütün kadınlar adına bakanlık makamında bulunduğunu söyledi.

Şahin, gerekli hukuki girişimlerin başlatıldığını belirterek, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin kendisini arayarak partisi adına özür dilediğini sözlerine ekledi.

aa



 

Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,806 µs