En Sıcak Konular

Pentagon'dan gizli ziyaret

29 Temmuz 2007 13:25 tsi
Pentagon'dan gizli ziyaret 
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, ABD'nin yeni kurulan Irak Ordusu'na verdiği silahların PKK'nın eline geçtiğini açıklamasıyla birlikte geniş kapsamlı bir soruşturma başlatan ABD Savunma Bakanlığı'nın, bu hafta başında konuyla ilgili önemli bir uzman

GENELKURMAY VE EMNİYET'E GİTTİ

Çok güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, Pentagon'un hukuk uzmanı J. Haynes, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde, ölü olarak ele geçirilen, yakalanan veya kendiliğinden teslim olan PKK'lılarda çıkan ABD silahlarıyla ilgili detaylı bilgi topladı.

DELİL ÖRNEKLERİ VERİLDİ 

Pentagon uzmanına, yakalanan silahların seri numaraları, nerelerde ele geçirildikleri, hangi terör eylemlerinde kullanıldıkları veya kullanılmaya hazır halde bulunduklarına dair Türk güvenlik birimlerinin hazırladığı ve her türlü ayrıntıyı içeren delil niteliğindeki raporların örnekleri verildi.

SORUŞTURMA IRAK'I DA KAPSAYACAK

Pentagon'un Türkiye'den temin ettiği bu deliller sayesinde, soruşturmayı hem Irak ordusu içinde hem de Irak'ta görev yapan askeri birlikler içinde derinleştirmesi bekleniyor. Özellikle seri numaraları ve türleri sayesinde, silahların hangi yollardan PKK'nın eline geçtiğine dair önemli izlere ulaşılması bekleniyor.

GLOCK DELİLLERİ DE VERİLDİ

Pentagon hukukçusuna, Türkiye'de bazı eylemlerde kullanılan ve "hayalet silah" olarak tanınan Glock marka tabancalarla da ilgili çok önemli deliller verildi. Pentagon uzmanı, Ankara'da iki gün kaldıktan sonra Türkiye'den ayrıldı. 

ELE GEÇEN 1260 SİLAH

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül seçim öncesi memleketi Kayseri'de 18 Temmuz günü konuyla ilgili şunları söylemişti: "Yakalanan PKK’lılardan ele geçirilen silah sayısı bin 260. Bu silahlar tabii ki, ABD’nin kendiliğinden terör örgütüne verdiği silahlar değil. Bunlar, ABD’nin yeni Irak ordusuna verdiği ama bir şekilde PKK’nın eline geçen silahlar. PKK’yı terör örgütü ilan etmiş müttefikimiz ABD’nin böyle bir şey yapacağını hiçbir zaman düşünmedik. Pentagon soruşturma başlatıyor. Maalesef bazı yolsuzluklar var ve maalesef bazı Amerikalı askerler de buna karışmışlar."

 
hürriyet



Bu haber 383 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,585 µs