En Sıcak Konular

Times Meydanı'nı da bombalama planı

26 Nisan 2013 08:02 tsi
Times Meydanı'nı da bombalama planı
ABD Boston'daki bombalı saldırının şüphelilerinin New York'un dünyaca ünlü Times Meydanı'nı da bombalamayı planladıkları bildirildi.

Boston'daki bombalı saldırının şüphelisi olarak tedavi gördüğü hastanede gözaltında tutulan Cohar (19) ile çatışmada öldürülen ağabeyi Tamerlan Tsarnaev'in (26), New York'un dünyaca ünlü Times Meydanı'nı da bombalamayı planladıkları bildirildi.
 
New York Emniyet Genel Müdürü Raymond Kelly, basına yaptığı açıklamada, Cohar Tsarnaev'in hastanedeki sorgu memuruna, 18 Nisan Perşembe gecesi ağabeyi Tamerlan'ın yakalanmadan önce New York'a gidip, kalan patlayıcı maddelerle maratonda kullandıkları tencere bombasından bir tane daha yapmaya karar verdiğini söylediğini kaydetti.
 
"Tsarnaev kardeşler, üniversite kampüsünde bir polisi öldürdükten sonra çaldıkları araçta bu konuyu tartıştılar" diyen Kelly, çıkan çatışmada Tamerlan Tsarnaev'in öldürülmesi, ardından Cohar Tsarnaev'in yakalanması sonucu bu planın akim kaldığını belirtti.
 
Öte yandan, AP muhabirinin edindiği bilgiye göre, Cohar Tsarnaev, kendisine susma hakkını kullanabileceği yönündeki kanunun okunmasından önce FBI görevlisine saldırıdaki rolü hakkında bilgi verdi. Cohar Tsarnaev'in FBI görevlisine, ABD'nin Afganistan ve Irak'ta Müslümanları öldürmesine sinirlendiklerini söylediği bildirildi.
 
Soru işaretleri çoğaldı
 
Boston Emniyet Müdürü Ed Davis'in, Cohar Tsarnaev'in cuma gecesi yakalanmadan önce yaklaşık 1 saat polisle çatıştığını, olay yerinde bulunan 2 polis memurunun ise teknede yakalandığı sırada silahsız olduğunu ifade etmesi, şüphelinin silahla nasıl yaralandığıyla ilgili soru işaretlerini çoğalttı. Davis'in, bu konu hakkında konuşmayacağı öğrenildi.

aa


Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,647 µs