En Sıcak Konular

Maliki: Ülkemizi iç savaş dönemine sürüklemeyelim

25 Nisan 2013 18:22 tsi
Irak Başbakanı Maliki, aşiretlere, din adamlarına ve düşünürlere seslenerek "Terörü yaymak isteyenlere sessiz kalmayın. Ülkemizi iç savaş dönemine yeniden sürüklemeyelim'' dedi.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak devlet televizyonda yayınlanan konuşmasında, halkının güven ve refah içerisinde yaşayabileceği onurlu bir Irak istediğini söyledi.

Anlaşmazlıkların katliam ve her gün tekrarlanan şiddet olaylarıyla değil, kardeşlik, diyalog ve karşılıklı anlayış yoluyla çözüleceğini vurgulayan Maliki, "Fitne ateşi herkesi yakar. Fitneyi yok etmenin yolu diyalogtan geçer" ifadesini kullandı.
 
"Kur'an fitneye karşı bizleri uyarıyor"
 
Havice'de ve diğer bölgelerde yaşanan şiddet olaylarının ülkeyi bölünmeye sürüklediğini belirten Maliki, Kur'an-ı Kerim'in fitne ateşine karşı Müslümanları defalarca uyardığını hatırlattı.
Maliki konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Irak, her ülke gibi ordusu ve halkıyla saygındır. Ordumuzun şerefli mensupları sizin çocuklarınız,kardeşlerinizdir. Ordu mensuplarına da diyorum ki halkımız sizin analarınız, babalarınız ve bacılarınızdır. Güvenlik güçlerinin vatandaşlara, vatandaşların da güvenlik güçlerine yasal olmayan müdahalesine izin vermeyeceğiz."

"Düşmanlarımız El-Kaide, Baas kalıntıları ve fitne ateşini yakmak isteyenlerdir" diyen Maliki, söz konusu grupların sadece Irak için değil, bölgedeki bütün ülkeler için de tehlike oluşturduğunu dile getirdi.
Maliki, konuşmasının sonunda devletin ve halkın yanında duranlara teşekkür etti.
 
Havice için araştırma komisyonu talep edildi
 

Öte yandan Irak'ın Kerkük kenti Havice ilçesinde meydana gelen çatışmaların uluslararası bir komisyon tarafından soruşturulması talep edildi.
 
Kerkük Halk Komiteleri tarafından yayınlanan bildiride, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan oluşan komisyonun Havice'de meydana gelen çatışmaları soruşturması istendi.
 
Açıklamada, "Bağdat'a silah ambargosu konulmalıdır. Çünkü yönetim satın aldığı bu silahları halkına karşı kullanıyor. Kerkük'teki Halk Komiteleri bakanlık heyetleriyle çalışmayı reddediyor. Zira bakanlık heyetleri içerisinde Maliki'nin adamları yer alıyor. Maliki'nin düşürülmesini ve yaşanan çatışmalardan dolayı yargılanmasını istiyoruz. Yoksa biz Halk Komiteleri olarak Iraklıların kanının akmasından sorumlu değiliz" denildi.

aa


 

Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,932 µs