En Sıcak Konular

'Silahlarla birlikte çekiliyoruz'

25 Nisan 2013 15:48 tsi
'Silahlarla birlikte çekiliyoruz' PKK’nın Türkiye’den çekilme kararını açıklayacağı basın toplantısını izlemek üzere gelen gazeteciler, Kandil Belediyesi’nde toplandı.

Murat Karayılan, Kandil'de düzenlediği basın toplantısında geri çekilmenin 8 Mayıs'ta başlayacağını açıkladı. KCK'nın Yürütme Konseyi Başkanı Karayılan, silahların bırakılması için Abdullah Öcalan'ın 'özgürleşmesi'ni şart koştu.

Karayılan, Abdullah Öcalan'ı dünyanın en etkili 100 isim arasında gösteren Time dergisine ve tanıtım yazısını kaleme alan Garry Adams'a da teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Murat Karayılan'ın Kandil'de okuduğu bildiride, sürecin üç aşamadan oluşacağı belirtildi. Açıklamada, ilk adımın ateşkes ve teröristlerin geri çekilmesi olduğunu, ikinci aşamada ise Türkiye'nin gerçek anlamada demokratikleşmesi için anayasal çözüm çerçevesindeki reformların yapılması gerektiği belirtildi. Bu kapsamda, "Koruculuk, özel tim, vb. tüm özel savaş yapılarının devre dışı edilmesi ve demokratik sivil toplum zihniyetine uygun bir ortamın oluşturulması gereklidir." ifadelerine yer verildi.

Örgüte yakın bir internet sitesine konan açıklamada, "Özellikle Türkiye'nin demokratikleşmesini sağlayacak, Kürt halkının inkarını sona erdirecek, varlığını ve özgürlüğünü kabul edecek, tüm kimliklerin, inançların ve mezheplerin hak ve özgürlüklerini garanti altına alacak, eşitliğini sağlayacak olan yeni demokratik bir anayasanın yapılması hayatidir." denildi.

Normalleşme süreci olarak altı çizilen üçüncü aşamayla ilgili şu ifadeler kullanıldı: "Normalleşme süreci, barışın kalıcılaşması, toplumsal uzlaşma, eşitlik ve özgürlükler sürecidir. Önder Apo dahil herkesin özgürleşeceği bu sürecin pratikleşmesi paralelinde silahın tümden devre dışı kılınması ve gerillanın silahsızlanması gündeme girecektir."

KİMLER KATILDI?

Aralarında yabacı basın mensuplarının da bulunduğu çok sayıda gazeteci Erbil'den karayoluyla Kandil Dağı yakınlarındaki Kandil beldesine gitti. PKK adına beklenen açıklamayı Murat Karayılan, Zeki Şengali ve Hacer Zagros yapıyor.

CİHAN



Bu haber 1,843 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,500 µs