En Sıcak Konular

İngiltere, vize sürecini hızlandıracak

25 Nisan 2013 13:50 tsi
Londra Başkonsolosluğu yetkilileri, Türk vatandaşlarının karşılaştığı sıkıntıları İngiliz İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle ele aldı.

Türkiye'nin Londra Başkonsolosluğu yetkilileri, Ankara Anlaşması'ndan yararlanarak vize başvurusunda bulunanların karşılaştığı sorunların azaltılması için İngiltere İçişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulundu.
 
Konsolosluktan edinilen bilgiye göre, Türk vatandaşlarının başvuru değerlendirme sürelerinin uzamasından kaynaklanan mağduriyetler ve İngiltere İçişleri Bakanlığı ile yaşanan iletişim problemleri gibi sorunlar, Konsolos Barış Elmener, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Numan Kodal ve Hukuk Danışmanı Ayşegül Shankland ile İngiliz yetkililer tarafından Sheffield kentinde ele
alındı.

Toplantıda, konsolosluk yetkililerinin, Ankara Anlaşması başvurularının değerlendirme sürelerinin son dönemde 7-8 ayı bulmaya başladığı ve pasaportların başvuru evrakı arasında teslim edilmesi nedeniyle seyahat özgürlüklerinin kısıtlandığı, bu durumun da Türk vatandaşları açısından maddi ve manevi kayıplara yol açtığını İngiliz muhataplarına ilettiği kaydedildi.

Konsolosluk yetkililerinin ayrıca, başvuru sahibi vatandaşların değerlendirme sürecinde işlemlerin akıbeti gibi konularda bilgi talebinde bulunmak üzere İçişleri Bakanlığı'na ulaşmakta zorlandıkları, bu durumun aşılabilmesi için bakanlığın iletişim altyapısına işlerlik kazandırılması talebinde bulunduğu bildirildi.

"Geçiş süreci yaşanıyor"

Bir süre önce Birleşik Krallık Sınır Ajansı'nın lağvedildiğini ve kurumsal bir geçiş süreci yaşandığını belirten bakanlık yetkililerinin, başvuru değerlendirme sürelerini 2-3 ay gibi makul sürelere çekmeyi istediklerini ancak yeni bir başvuru sonuçlandırma sisteminin ne zaman yürürlüğe gireceği hususunda kesin bir tarih veremediklerini söyledikleri öğrenildi.

Bakanlığın orta vadede dijital arşivleme sistemine geçmesinin öngörüldüğünü, bunun da pasaportların başvuru sahiplerine kısa sürede iadesinin önünü açabileceğini belirten yetkililer, yakın gelecekte bilgi taleplerinin, güncellenmekte olan internet sayfasındaki iletişim adresleri üzerinden yapılabileceğini muhataplarına aktardıklarını belirttiler.

cnnturk


Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,356 µs