En Sıcak Konular

Bakan Şahin: Hedefimiz çocuk politikasını oluşturmak

25 Nisan 2013 13:32 tsi
Bakan Şahin, yurtlarda kalan yaklaşık 14 bin çocuktan 3 bin 100'ünü sevgi evlerine, 3 bin 700'ünü çocuk evlerine yerleştiklerini belirterek, "Hedefimiz koğuş sisteminden çıktığımız çocuk politikasını oluşturmak" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kalkınma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNICEF'in Dedeman Otel'de düzenlediği "Çocuk Refahı Konferansı"ndaki konuşmasında, Bakanlık olarak "önce çocuk" anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti.

Çocukları ülkenin "istiklali, istikbali ve umut ışığı" olarak nitelendiren Bakan Şahin, geleceğe dair kalkınma planlarının temelinde çocuklara yönelik güçlü stratejilerin üretilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Kendilerine bağlı kurumlarda koğuş sisteminden çıkarak sevgi ve çocuk evleri sistemine geçtiklerini hatırlatan Bakan Şahin, "14 bin evladımızın 3 bin 100'ünü sevgi evlerine, sevgi evleri dediğimiz iki katlı villalar, kampüsler. 3 bin 700 çocuğumuzun da çok hızlı bir şekilde çocuk evlerine yerleşimini sağladık. Hedefimiz 2014 yılında koğuş sisteminden çıktığımız bir çocuk politikasını oluşturmak" diye konuştu.
 
"Her şey tamam diyen bir Bakanlık değiliz"
 

Bakan Şahin, "Bütün hedefimiz, bütün muradımız hem bize emanet olan çocukların yaşam kalitelerini yükseltmek, onurlu yaşam mücadelelerinde, onların temel hak ve özgürlükleri olan mücadelede hiçbir ayrımcılığa müsaade etmeden onların yanında var olmak" diye konuştu.
"Nasıl bir Türkiye istendiği" sorusunun cevabının, oluşturulan çocuk politikasıyla ilgili olduğunu vurgulayan Fatma Şahin, "Her şey tamam" diyen bir bakanlık değil, "yeni sorunlar için neler yapabiliriz" diye soran bir bakanlık olduklarını da kaydetti.

aa


Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,590 µs