En Sıcak Konular

Ramadi'de halk kendini koruyor

25 Nisan 2013 12:56 tsi
Irak'ın Ramadi şehrinde silahlı aşiret mensupları, kent sakinlerini koruma gerekçesiyle geceleri yollarda nöbet tutuyor.

AA ekibi, gece nöbet tutan aşiret mensuplarını görüntüledi. Silahlı kişiler, kentin bazı noktalarında ve gösterilerin yapıldığı "İzzet ve Onur Meydanı" çevresinde yaşanması muhtemel şiddet olaylarına karşı önlem aldıklarını ifade ediyor.

Aşiret mensuplarının parola olarak "tekbir" kelimesini kullandıkları belirtiliyor. Tekbir sesini duyanların silahları kuşanıp sokağa çıkarak tehditlere karşı hazırlık yaptıkları kaydediliyor.

"Hiç kimseden korkmuyoruz ancak hedef olmamak için teyakkuzdayız" diyen aşiret mensupları, "Artık izzet ve onur için ölüme hazırlanmalıyız. Çünkü bize göre haklarımızı talep etme dönemi sona ermiştir. İkinci Havice olmayacağız. Maliki'nin Ramadi'de halkı öldürmesine izin vermeyeceğiz" diye konuşuyor.

Irak'ta "Talepleri Yakma Cuması"

Öte yandan, Başbakan Nuri el-Maliki karşıtı gösterileri koordine eden komite, yarın ülkenin çeşitli kentlerinde "Talepleri Yakma Cuması" adı altında düzenleyecekleri geniş çaplı gösteriler için hazırlık yaptıklarını duyurdu.

Komiteden yapılan yazılı açıklamada, "Hakları talep etme aşamasının artık bittiği ve silahlı güçlere, gösterilerin yapıldığı illerden çekilmesi için son çağrının yapıldığı" ifade edildi.

Irak'ın birçok kentinde aralık ayından itibaren hükümetin izlediği politikaya tepki olarak protestolar düzenleniyor. Protestocular, anayasada değişikliğe gidilmesini, mezhepçilik yapılmamasını ve suçlu siyasilerin tutuklanmasını talep ediyor. Ayrıca protestocular güvenlik güçleri ve hizmet alanlarında da reform yapılmasını istiyor.

Güvenlik güçlerinin Havice ilçesindeki göstericilere müdahalesinde ve sonrasında çıkan çatışmalarda 92 kişi hayatını kaybetmişti.



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,481 µs