En Sıcak Konular

Krizden beslenme lüksümüz yok

29 Temmuz 2007 12:28 tsi
Krizden beslenme lüksümüz yok  
"Cumhurbaşkanı seçiminde Meclis'teki yerimizi alacağız." diyerek 367 krizini bitiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin il başkanlarına da 'pozitif muhalefet' mesajları verdi. Bahçeli "Krizden beslenmek gibi bir lüksümüz yok." dedi.

Alınan bilgilere göre, 367 kararını ağlama duvarına dönüştürmeyeceklerini belirten Bahçeli, "CHP'nin toplumu germe politikası içerisinde MHP olmayacak. Krizden beslenmek gibi bir lüksümüz yok." dedi. AK Parti'yi CHP'nin izlediği gerilim politikasının ve Genelkurmay bildirisinin büyüttüğüne dikkat çekerken, milletin 22 Temmuz'da değerlendirmesini yaptığını kaydetti. AK Parti'nin çıkaracağı adayla ilgili hiçbir endişelerinin olmadığını açıklayan Bahçeli, oylamaya katılacaklarını tekrarladı ve partililere Köşk için aday çıkaracakları müjdesini verdi. Bahçeli, konuşmasında, "Türkiye'nin önünü tıkamayız. Genel Kurul'a gireriz." açıklamasının ardından bazı köşe yazarlarının yaptığı eleştirilere de karşı çıktı: "Mağdur politikasını sürdürmelerine niye izin verelim?"

Bahçeli, dün partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu ve il başkanlarını genel merkezde toplayarak seçim sonuçlarını değerlendirdi. MHP'lilere kazanılan başarıdan ötürü teşekkür eden MHP lideri, tek başına iktidar hedefini sürdürdüklerini belirtti. Toplantıdan edinilen bilgiye göre, Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin Meclis'e girmemesini AK Parti'nin çok iyi değerlendirdiğini söyledi. MHP lideri, "Meclis'e girmeyerek 367'yi ağlama duvarına döndürmeyeceğiz. CHP'nin toplumu germe politikası içerisinde MHP olmayacak. Krizden beslenmek gibi bir lüksümüz yok. AK Parti seçimde gerginlik politikasını çok iyi kullandı. MHP, Genel Kurul'a girip, buyurun adayınızı seçin diyecek. Meclis'in önünü tıkamayacak. Cumhurbaşkanı seçiminde mağduru oynadılar. Meydanlarda salya sümük ağladılar. Bir daha mağduru oynamalarına izin vermeyeceğiz." dedi.

AK Parti'nin dindar cumhurbaşkanı diyerek İslam inancını öne çıkardığına temas eden Bahçeli, "İslam'ı kullandılar. Biz ne İslam'ı öne çıkaracağız ne de kullanacağız." ifadesini kullandı. MHP'nin aldığı oyu 'başarı' olarak değerlendirirken tek başına iktidar hedefi düşünüldüğünde yapılması gereken çok iş olduğunu vurguladı. AKP'nin ezici üstünlük sağlamasını ise şu gerekçelere bağladı: "Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşanan 367 tartışması, Genelkurmay'ın gece yarısı bildirisi, mağduriyet edebiyatı, kamu imkanlarının sınırsız kullanılması."

Devlet Bahçeli, AKP'nin çıkaracağı cumhurbaşkanı adayı konusunda bir endişelerinin bulunmadığını da ifade etti. Bahçeli, şöyle devam etti: "Bizim bir endişemiz yok. Bu onların sorunu. Oylarını yüzde 34'ten yüzde 46'ya çıkarmışlar. Millet değerlendirmesini yapmış. Niye endişe duyalım? Ancak bizim kalın çizgilerimizi aşmadıkları sürece endişe duymayız. Aştıkları yerde müdahale ederiz." Bahçeli, partililere MHP'nin cumhurbaşkanlığı için aday göstereceğini müjdeledi. Kulislerde, ANAP hükümeti döneminde İçişleri bakanlığı; MHP hükümeti döneminde Savunma Bakanlığı yapan Sabahattin Çakmakoğlu, Tunca Toskay ve Deniz Bölükbaşı'nın isimleri geçiyor.

Bahçeli, "Türkiye'nin önünü tıkamayız. Genel Kurul'a gireriz." açıklamasının ardından bazı köşe yazarlarının yaptığı eleştirileri de toplantıda değerlendirdi. Bahçeli, "Yani mağdur politikasını sürdürmelerine niye izin verelim? Krizden beslenen parti olmayacağız." diye konuştu. MHP'nin Kürtçe konuşan vatandaşlarla problemi olmadığını, bölücülerle mücadele ettiğini dile getiren Bahçeli, DTP'lilerle kavga edecekleri yönündeki değerlendirmelere tepki gösterdi. MHP lideri, "1991'de TBMM'de yemin ederken hata yapmışlardı. DTP'liler bu tavrı Meclis'te umarım göstermezler. DTP'liler bize dokunmadıkları sürece kavga çıkmaz." dedi.

Bu arada toplantı sonrasında MHP Genel Merkezi girişinde İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu ile eski MHP Malatya Milletvekili Namık Hakan Durhan arasında tartışma çıktı. "Selamlaşma" nedeniyle çıktığı ileri sürülen kavga, diğer MHP'li il başkanlarının araya girmesiyle önlendi.

MYK'dan yapıcı muhalefet mesajı

Bahçeli'nin Köşk süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunduğu MYK toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, MHP'nin seviyeli, ilkeli, yapıcı, sorumlu ve etkili bir muhalefet anlayışı sergileyeceği vurgulandı. Köşk sürecinin gerginlik ve kriz yaşanmadan sonuçlandırılması noktasında görüş birliğine varıldığı belirtildi.
 
zaman



Bu haber 173 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,127 µs