En Sıcak Konular

''Türkiye tarihi bir fırsatı değerlendiriyor''

24 Nisan 2013 12:45 tsi
Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkan Vekili Vedat Bilgin, "Türkiye, birçok mücadeleden sonra tarihsel olarak yakaladığı bir fırsatı değerlendiriyor" dedi.

Bilgin ve Grup Sekreteri Fatma Benli, Karabük'teki sendikaların temsilcileriyle öğretmenevinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Bilgin, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terör sorunundan, kanlı bir beladan kurtulma çabası içinde olduğunu söyledi.

Bilgin, Ortadoğu'da başlayan Arap baharının PKK'yı bir çıkmaza soktuğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye bu coğrafyada barışın temsilcisidir. Bu coğrafyada demokrasi, batıllılaşma ve Müslümanlığın bir sembolüdür. Türkiye, PKK'ya yabancı istihbaratların verdiği desteği çekmelerini istedi. Bölgede istikrarın sağlanması için Suriye'deki rejimin değişmesi gibi PKK'nın da silah bırakması gerektiğini deklare etti. Uluslararası camiada yankı buldu ve takdir gördü. Avrupa ve ABD'nin çıkarları da bu yöndeydi. Şimdi, Türkiye bu imkanı değerlendiriyor. PKK, bir çıkmaz içinde. Silahlı mücadele de başarısız oldu. Dış destelerini de kaybetme noktasına geldi. PKK'nın başına durup dururken taş düşmedi."
 
"Terörün yeri yok"
 
Türkiye'nin yaşanan süreci iyi yönettiğini aktaran Bilgin, bulunduğu coğrafyada büyük bir hamle yaptığını aktardı. Bilgin, "Bu coğrafyayı bütünleştirecek, bu coğrafyada yeniden barışı sağlayacak olan ortamın kurucu aktörlerinin başında Türkiye gelecektir. Bu nedenlen terörün geleceğin dünyasında, Ortadoğu'sunda, Türkiye'sinde yeri yoktur" dedi.
 
Hakyemez: Hesaplaşma mantığıyla hareket edersek
 
Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, grup üyeleri Kürşat Bumin, Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur ve Bendevi Palandöken'le Karabük Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret etti.

Hakyemez, "Türkiye'de insanlar, artık gelinen noktada sorunlarını çözmek için çok karşıt görüşlere sahip olsalar da oturup konuşabiliyorlar. Bu ,mükemmel bir ortamdır" dedi.

En önemli ortak noktanın akan kanı durmamak olduğunu ifade eden Hakyemez, onun için burada hesaplaşma mantığıyla hareket edilirse çok fazla mesafe kat edilemeyeceğini söyledi.
 
Gündoğdu: Destek yüzde 75
 
Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Üyesi Ahmet Gündoğdu da AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecine Marmara Bölgesi'ndeki desteğin en az yüzde 75 olduğunu söyledi.
 
"Herkese eşit mesafede olan devlete geçmeliyiz"
 
TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partilerin, seçim döneminde yeni anayasa vaadinde bulunduğunu dile getiren Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim vatanım, benim bayrağım, benim ülkem, benim milletim' diyen herkesin 'benim anayasam' diyeceği bir anayasaya kavuşmamız lazım. Artık, vatandaşını döven değil, öteki oluşturan, her darbe sürecinde ya başörtülüleri ya Alevileri ya Kürtleri ya bir başka kesimi döven devlet değil, herkese eşit mesafede olan devlete geçmeliyiz."

aa






 

Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,953 µs