En Sıcak Konular

Kraliçeden Kıbrıslı Türk işadamına üçüncü kez ödül

22 Nisan 2013 16:05 tsi
Kıbrıslı Türk Dr. Esen Bayar ve ortağı Ian Hildich'in sahip olduğu ETL Systems Limited, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'ten 3. kez ödül aldı. Aynı firma 2007 ve 2009 yıllarında da Kraliçe tarafından ödüllendirilmişti.



Dr. Esen Bayar bu ödülün, 2013 yılında yeniden verilmesinin ETL için çok şey ifade ettiğini belirterek, 2003 yılında satın aldığı küçük bir şirketi 10 yıl gibi kısa bir sürede uluslararası platforma taşıyıp 7 kişilik bir ekibi bu sürede 70 elemanın üzerine çıkartıp dünyanın her tarafında hizmet veren bir şirket konumuna taşımış olmanın büyük mutluluk olduğunu ifade etti.

2003 yılında, uydu ile iletişim ve telekomünikasyon mühendislik dallarında hizmet veren ve küçük bir şirket olan ETL Systems'i satın alan Dr. Esen Bayar ve Ian Hildich bu şirketi, büyüterek alanlarında en başarılı şirketlerden biri yapıp 10 yıl içerisinde bu büyük başarıya imza attı. Merkezi Herefordshire'da olan ETL Systems'in Londra'nin Kuzey Batısında ArGe laboratuvarı ve Washington'da satış ve servis ofisi bulunuyor.

İletişim ve çevre mühendisliği alanlarında girişimlerde bulunan ETL System 1984 ylılında kuruldu. Kendi tasarımlarını üreterek pazarlayan firma, daha sonra uydu ile iletişim alanlarında geliştirildi ve 2003 yılında Dr. Esen Bayar ve Ian Hilditch tarafından satın alındı. Alanında yeni bir çığır açan girişim ve tasarımları ile son 10 yılda büyüyüp, eleman ve satışlarını on katının üzerine çıkaran ETL System'in sahiplerinden Esen Bayar aslen Limasol'lu olup ilk eğitimini Limasol Sedat Semavi ilkokulunda, orta ve lise eğitimini de Lefkoşa Türk Maarif Koleji'nde tamamladıktan sonra yüksek eğitimine İngiltere'de devam etti. İş hayatına 1982 yılında Marconi Space and Defence Systems'te (Astrium EADS) atılan Esen Bayar birçok iletişim ve uydu sistemleri üzerinde çalışıp yeni tasarımlara imza atarak, birçok buluşları patentlendi. 2003 yılındaki ticari girişimi ETL Systems'i satın alan Bayar, son on yılda birçok yeni tasarımları ile ETL'i dünya çapında, alanının en başarılı şirketleri arasına yükseltip yeni bir başarıya imza attı.

Dr. Esen Bayar'ın verdiği bilgiye göre, piyasa ve pazarlamaya verilen itinanın yanında, ETL sürekli olarak ArGe'ye büyük kaynak ayırarak ve devamlı yeni tasarımlarla teknolojide büyük adımlar attı. ABD, Avrupa ve diğer ülkelerde yeni buluşlarını patenleyerek koruma altına aldı.

Satışlarının yüzde 70'ini Amerika, Asya ve Avrupa'ya yapan ETL'in müşterileri arasında CNN, Reuters, Boeing, Harris, Eutelsat, Intelsat Sky, AT&T, ITN ve BBC gibi dünyaca ünlü birçok şirket yer almakta. Dr. Esen Bayar, şirketin başarısını aktif pazarlama, piyasanın taleplerini iyi bilmelerine, kaliteli cihazlar üretmelerine, yeniliklere açık ve müşterilerin ihtiyaçlarını tatmin etmeye özen göstermelerine bağladı. Başarının sırrını müşterilerin isteklerini dikkate alarak, kaliteli, yenilikçi tasarımları zamanında tamamlayıp müşterilerine teslimine ve satış sonrasi verilen destek olduğunu kaydeden Bayar, olumsuz ekonomik şartlara rağmen olumlu bakış açısı, piyasa ve pazarlamaya gösterilen itinanın yanında ArGe'ye verilen ağırlık ve buradaki dengenin, ETL'nin başarısındaki en büyük unsur olduğunu sözlerine ekledi.

(CİHAN)

Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,495 µs