En Sıcak Konular

Sürpriz! Vatandaşlıktan Atıldınız

29 Temmuz 2007 11:26 tsi
Seçmen kartını almaya gitti, vatandaşlıktan atıldığını öğrendi.

Askerliğini öğretmen olarak 1976'da yapan Yılmaz Ergen, bu görevi yapmadığı için vatandaşlıktan çıkartıldı. Halen emekli maaşı alan Ergen İçişleri'ne başvurdu..

Aziz Nesin'in yıllar önce yazdığı "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" romanı bir kez daha gerçek oldu. 22 Temmuz seçimlerinde oy kullanabilmek için seçmen kartını almak amacıyla muhtara giden emekli öğretmen Yılmaz Ergen (55) büyük bir şok yaşadı: Askerliğini yapmadığı gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkarılmış, "haymatlos" (vatansız) konumuna düşmüştü. 1976'da Ağrı'nın Boğazlayan köyünde öğretmen olarak vatani görevini yerine getiren Yılmaz Ergen, muhtarın "Sizin kaydınız kapatılmış. Yani vatandaşlıktan çıkartılmışsınız" sözleriyle şaşkına döndü. Ergen bunun üzerine, kayıtlı olduğu Vezirköprü Nüfus Müdürlüğü'nden kaydının çıkartılmasını istedi. Nüfus müdürlüğünden gelen yazıya göre, askerliğini yapmadığı gerekçesiyle Bakanlar Kurulu kararıyla Türk vatandaşlığını kaybetmişti.

BELGELERİ BULDU
Ergen, bunun üzerine askerlik şubesine başvurarak askerliğini yaptığına ilişkin belge aldı. Terhis belgesinde, "Binnet oğlu 1952 doğumlu Yılmaz Ergen, 30 Mayıs 1976'da öğretmen olarak muazaflık hizmetini yerine getirmiştir" yazılıydı. Ergen, askerlik şubesinden aldığı belgeyle İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurdu. Bakanlıktan verilen yanıtta konunun Milli Savunma Bakanlığı'nca inceleneceği belirtildi. Emekli maaşı almasına karşın bir anda Haymatlos durumuna düşen Ergen şimdi Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelecek cevaba göre Bakanlar Kurulu kararı ile yeniden Türk vatandaşı olma umuduyla bekliyor.


aktifhaber



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,156 µs