En Sıcak Konular

Boston'u Kafkaslara bağladılar

22 Nisan 2013 09:51 tsi
Boston'u Kafkaslara bağladılar İşaret fişeği Debka'dan

Boston'da terör estiren Çeçen kardeşlerden Cevher Tsarnayev'in marihuana içtiği, saldırı sonrası arkadaşlarıyla eğlendiği bildirildi. Yakalanmadan önce kendisini boynundan vuran zanlının durumu kritik.

ABD'nin Boston kentine geçen hafta büyük korku yaşatan Çeçen kardeşlerden Cevher Tsarnayev (19) dün de hastanede kaldı. Yakalanmadan dakikalar önce kendisini boynundan vuran ve intihara teşebbüs ettiği sanılan Tsarnayev'in bilincinin kapalı olduğu, ifadesinin alınmasının bu aşamada imkansız görüldüğü belirtildi. New Yorker'a konuşan Ashraful Rahman adlı arkadaşı, "Cevher camiye benden daha çok giderdi, ama çok da dindar değildi. Bunu hatırlayınca, 'Acaba bunu yapmaya zorlandı mı, beyni mi yıkandı' diye düşünüyorum. Çok fazla marihuana içtiğinden hep sakin biriydi" dedi.

TAMERLAN MI SÜRÜKLEDİ

Üniversiteden bir arkadaşı da Cevher'e geçen çarşamba akşamı, yani maraton katliamından iki gün sonra bir partide rastladığını, kendisinin çok neşeli göründüğünü söyledi. Cevher ile birlikte okulun güreş takımında yer alan Essah Chisholm da, "Buna inanamıyorum. Bence Cevher üzerinde ağabeyi Tamerlan'ın (26) büyük etkisi vardı. Beynini o yıkamış olabilir" diye konuştu.

İSRAİL istihbaratına yakın DebkaFile sitesi, Çeçen kardeşlerin ABD ve Suudi istihbaratı için çalışan "çifte ajanlar" olduğunu iddia etti. Buna göre kardeşler, ABD ve Suudi istihbaratı için Rusya'nın Kafkas bölgesinde Suudi kurumların desteğiyle güçlenen cihad yanlısı Vahabi örgütlere sızmaya çalışıyordu. Sonunda ABD'ye ihanet ederek gizlice radikal İslamcıların tarafına geçtiler.

Hürriyet



Bu haber 1,576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,947 µs