En Sıcak Konular

Çelik: Çözüm süreci politik mesele değil

21 Nisan 2013 14:14 tsi
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, "Bu iş (çözüm süreci) politik bir mesele değil. 76 milyonun kronik bir sorunu. Bunda el birliğine ihtiyaç var" dedi.

Çelik, partisince Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde bir otelde düzenlenen "Nevşehir-Kırşehir Teşkilat İçi Eğitim Programı" öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çözüm sürecinin şu anda sağlıklı gittiğini belirten Çelik, siyasi partilerin sürece destek vermelerinin önemli olduğunu her defasında parti olarak vurguladıkların söyledi.

Milletin kafasını bulandırmaya kimsenin hakkının olmadığını belirten Çelik, milletin çok acılar yaşadığını ve artık bu acılardan kurtulmak istediğini dile getirdi.

Süreçle ilgili muhalefet partilerinin yaptıkları açıklamaları değerlendiren Çelik, "Çözüm süreci sağlıklı giderken çok anlamsız, içerikten

yoksun, çözüm sürecine karşı çıkmak, karşı çıkanları çözecek. Karşı çıkanlar çözülecekler. Nitekim bunların işaretlerini partiler vermeye başladı. Biz siyasi partilerin, rakip partilerin küçülmesinden çözülmesinden yana değiliz. Siyasi partilerin iktidara alternatif olmaları gerekiyor. Bu şansı kaybetmeleri bizi çok da memnun etmez" diye konuştu.

Muhalefetin gördükleri yanlış varsa, gelip söylemeleri gerektiğinin altını çizen Çelik, şöyle devam etti:

"Fakat maalesef içerikten yoksun, yanlış gideni düzeltmeye dönük bir alternatifi ortaya koyamama durumuyla karşı karşıyalar. Katkı sağlasalar bu badireden, sıkıntıdan el birliğiyle kurtulmanın yollarını birlikte aramamız bulmamız gerekiyor. Yoksa muhalefetin birisi şiddetle karşı. Ne oldu ki neye karşısın? Ne çıktı ki ortaya hangi verilere karşısın? Bunun cevabını vermekte zorlanıyorlar. Ana Muhalefete bakıyorsunuz. 'Aslında güzel, katılıyoruz ama...' Amanın ötesi nedir onu dolduramıyor. Bu iş politik bir mesele değil.

76 milyonun kronik bir sorunu, bir derdi, bir problemi. Bunda el birliğine ihtiyaç var. Netice itibariyle bu iş çözülecek. Çözülünce de bu işte kimin ne kadar tuzu, biberi, katkısı var, o ortaya çıkacak. Ben birlikte çözmemizin, herkesin taşın altında elinin olduğu bir ortamda çözülmesinin Türkiye'nin geleceği açısından yararlı olacağına inanıyorum. Muhalefetin bu noktaya gelmesini bekliyoruz."

Akil adamlara yönelik eleştiriler

Çelik, bir gazetecinin akil adamlara Kayseri ve Nevşehir'de bazı kişilerce tepki gösterilmesini sorması üzerine şunları kaydetti:

"Şu an ben burada Kırşehir ve Nevşehir teşkilatlarıyla birlikteyim. Buraya 10-15 kişi getirebilirsiniz. Bakana olmadık sorular sordurabilirsiniz, protestolar yaptırabilirsiniz. Bu zor bir şey değil. Burada 76 milyon insan yaşıyor. Akil insanlar aynı düşüncede aynı dünya görüşünde insanlar mı, değil. Bu sürece farklı görüşteki insanların katkı sağladığını milletle paylaşıyorlar. Siz farklı siyasi anlayışta, farklı dünya görüşünde olabilirsiniz. Fakat bu sorun farklılıkları ortadan kaldırmak için yeterli büyüklükte bir sorundur. Bu mesajı

vermeye çalışıyorlar. Daha akil insanlar ağzını açmadan bunu siz protestoya dönüştürebilirsiniz, sabote edebilirsiniz bunlar mümkündür. Ancak bunların halk nezdinde karşılığı yoktur."

cnnturk


Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,176 µs