En Sıcak Konular

Bahçeli'den Erdoğan'a ikinci veto

29 Temmuz 2007 11:13 tsi
Bahçeli'den Erdoğan'a ikinci veto    
22 Temmuz seçimi öncesinde mitinglerde “Onlara selam bile verilmez” sözüne kızan MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim için "hayırlı olsun" telefonuna çıkmamıştı. Bahçeli dün ikinci kez Erdoğan'ın telefonu

MHP lideri Devlet Bahçeli, 22 Temmuz seçimi öncesinde “Bunlara Meclis’te bile selam verilmez” diyen Başbakan’ın telefonlarına ikinci kez çıkmadı.

Seçimin ardından diğer muhalefet partisi liderleri gibi Bahçeli’yi de arayan Erdoğan’ın telefonuna çıkmayan ve daha sonra da geri aramayan Bahçeli, önceki gün trafik kazasında hayatını kaybeden MHP Milletvekili Mehmet Cihat Özönder için başsağlığı dilemek amacıyla arayan Erdoğan’ın telefonuna yine çıkmadı.

Bahçeli’nin Erdoğan’a karşı tavrı, bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin de soru işaretleri yarattı. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde siyasi partilerin genel başkanlarına gideceğini açıklamıştı. CHP lideri Baykal, Başbakan’ı beklediğini söylerken, Bahçeli sessiz kaldı. Ancak Bahçeli’nin cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde uzlaşma aramak için liderler turuna çıkacak olan Erdoğan’ın telefonlarına çıkmadığı gibi randevu vermeyi de düşünmediği öğrenildi. Bahçeli’nin Erdoğan’a randevu vermemesine rağmen Abdullah Gül veya bir başka AKP’li ile görüşebileceği ifade ediliyor.

Bireysel değil
MHP kurmayları, Bahçeli’nin Erdoğan’a “Bunlara selam verilmez” sözleri ve “Meclis’te kavga ederler” diyerek DTP ile MHP’yi aynı kefeye koymasından dolayı da kızgın olduğunu ve “samimi bulmaması” nedeniyle görüşmediğini vurguladılar. Parti kurmayları, Bahçeli’nin kırgınlığının bireysel olmadığını ve görüşmemesinin 38 yıllık milliyetçi hareket geleneğinin rencide edilmesine tepki olduğunu belirtiyorlar.

Kırgınlığı giderecek adım
MHP kurmayları, Bahçeli’nin Erdoğan’dan kırgınlığı giderecek bir adım görmeden diyaloğa yanaşmayacağına dikkat çekiyorlar. MHP kulislerinde Erdoğan’ın kamuoyu önünde milliyetçi hareket geleneğinin gönlünü alacak bir açıklama yapmasının kırgınlığa son verebileceği konuşuluyor.

aktifhaber



Bu haber 259 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,897 µs