En Sıcak Konular

MHP'nin üç Çankaya adayı

29 Temmuz 2007 11:08 tsi
MHP'nin üç Çankaya adayı    

MHP "Köşk seçiminde kriz yok" dedikten sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerinde izlenecek stratejinin belinlenmesi için toplantı yaptı. MHP'nin Köşk için aday çıkarması ise kesinleşti gibi. İşte MHP'nin köşk için üç adayı..

MHP cumhurbaşkanlığı seçimlerinde izlenecek stratejinin belinlenmesi için yaptığı toplantıda, “MHP krizden beslenen parti olmayacak” mesajı çıktı. Seçime katılacak olan MHP kendi adayını çıkartacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimi oylamasına katılacakları yönündeki ifadelerine bir yenisini daha ekleyerek, “Krizden beslenmek gibi bir lüksümüz yok” dedi.

MHP dün İl Başkanları, yeni seçilen milletvekilleri ve MYK'yı toplayarak seçim sonuçlarını masaya yatırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde izlenecek stratejinin de ele alındığı toplantılarda MHP lideri Bahçeli birkaç gündür yumuşama yönünde verdiği mesajları yineledi.

367 ŞARTINI KALDIRDIK

Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı konusuna da değinen Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimi için TBMM'ye gireceklerini yineleyerek, “367 şartını artık ortadan kaldırdık. Hangi konuda olursa olsun Meclis'e gireceğiz. Artık 367 problemi yok. Krizden beslenen parti olmayacağız' diye konuştu.

KÖŞK İÇİN 3 ADAY


Bir saat 10 dakika süren MYK toplantısında MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılarak kendi adaylarına oy vermeleri kararı çıktı. MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Kayseri Milletvekili Sebahattin Çakmakoğlu'nu göstermesi bekleniyor. Ancak aday olarak Eski Devlet Bakanı Tunca Toskay ile eski büyükelçilerden Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı'nın adı da telaffuz ediliyor. Bu arada toplantı sonrasında, İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu ile MHP eski Malatya Milletvekili Namık Hakan Durhan arasında “selamlaşma” nedeniyle kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Kürtçe konuşan vatandaşlarla sorunumuz yok

DTP kökenli milletvekilleriyle gerginlik yaşanacağı iddialarını değerlendiren Bahçeli, 'Bizim Kürtçe konuşan vatandaşlarla bir problemimiz yok. Sorunumuz bölücülük yapmak isteyenlerle' dedi.

aktifhaber



Bu haber 383 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,150 µs