En Sıcak Konular

''Savcı'' emekliyi dolandıramadı

21 Nisan 2013 09:59 tsi
Rafet Koçak isimli vatandaşı dolandırmak isteyen şebeke çökertildi.

Kendilerini “Hakim, savcı, polis” olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 68 kişi yakalandı. Polisin 14 ilde eş zamanlı yaptığı operasyonun kahramanı ise emekli Rafet Koçak.
 
Yozgatlı Koçak, cep telefonundan arandığını, telefonun karşı tarafında bulunan düzgün bir şive ile konuşan şahsın kendisini Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı olarak tanıttığını söyledi.
 
Şahsın, ''Bankada bulunan hesaplarınızı ele geçiren terör örgütü, sürekli para akışı yapıyor, sizi bir süredir takip ediyoruz, telefonlarınızı dinliyoruz. İyi birisi olduğunuzu, vatanını milletini seven bir vatandaş olduğunuzu biliyoruz. Sorunu çözebilmek için sizi savcılığa bekliyoruz'' dediğini aktaran Koçak, şunları kaydetti:
 
''Benden telefonumu kapatmamamı, Adliye binası önüne geldiğimde ise kendisini uyarmamı istedi. Benden Adliye'nin önüne geldim de, 'Savcı bey geldim, yanınıza çıkıyorum' dediğimde, 'Gelme, zaman kaybı olur, siz hemen bankaya gidip, hesaplarınızı boşaltın, sonra da PTT'ye gidip, şu isimli şahsın hesabına para yatırın' dediler. İtiraz ettiğim de ise, 'Siz dediğimizi yapın, bakın eşinizi de güvenlik altına aldık, bayan polisler yanında' diyerek, eşimle telefonla da görüştürdüler. İnandım, dediklerini yapmak üzere bankaya gittim, hesaptan söyledikleri miktarda parayı çekip, PTT'ye yatırdım. Çekmeleri için bana verilen şifreyi bildirmedim.''
 
ARGO KONUŞMA “SAVCI”YI ELE VERDİ
 
Koçak, sabah erken saatlerde kalkıp, henüz çay içmemesi nedeniyle evine gittiğini, açık olan cep telefonundaki şahsın ise biran önce işlemleri tamamlanması yönünde ikazlarda bulunduğunu vurgulayarak, ''Onlara söylemeden evime gittim. Bu arada ev telefonumdan oğlum aradığında araya giren şahıs, argo konuşunca durumdan şüphelendim'' dedi.
 
Bunun üzerine, Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne gittiğini vurgulayan Koçak, polislerin hemen devreye girip, gerekli telefon görüşmelerini yaptıktan sonra, kendisini yönlendirdiğini, paranın çekilmesi için karşı tarafa verilen şifreyi vermesini istediklerini anlattı.
 
68 KİŞİ YAKALANDI
 
Rafet Koçak isimli vatandaşın durumdan şüphelenip, polise başvurması sonucunda İstanbul'da yakalanan zanlının verdiği bilgiler doğrultusunda Şanlıurfa merkezli 14 ilde telefon dolandırıcılarına yönelik gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda 68 kişi gözaltına alındığı bildirildi.
 
2 bin polisin katılımı ile Şanlıurfa'nın yanı sıra İstanbul, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Antalya, Hatay, Mersin, Eskişehir, Kırklareli, Adıyaman, Edirne, Tekirdağ ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 68 zanlının evlerinde yapılan aramada; 25 bin lira para, çok sayıda cep telefonu, sim kart ve bilgisayar ele geçirdi. Gözaltına alınan 68 şüphelinin bloke edilen hesaplarında ise 500 bin liranın bulunduğu belirlendi. Yetkililer, şebeke üyelerinin son aylarda benzer yöntemler ile yaklaşık 50 kişiyi 1 milyon lira dolandırdığını bildirdi.

trthaber


Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs