En Sıcak Konular

Bozdağ: 4 aydır şehit vermiyoruz

20 Nisan 2013 14:37 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, terörün bitirilmesi ve kanın durdurulması için başlatılan çözüm süreci çalışmalarından itibaren 4 aydır şehit verilmediğini söyledi.



Bekir Bozdağ, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği memleketi Yozgat'ta AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'İl Danışma Meclisi' toplantısına katıldı. Bozdağ, toplantıda yaptığı konuşmada ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Anaların ağlamaması için çözüm sürecinde terör sonlandırılıncaya kadar bu işi bitireceklerini belirten Bozdağ, "Terörle mücadele de şehit olmasın, yeter ki tek bir ananın gözyaşı olmasın. Ama bizim muhalefet partileri AK Parti'nin ödeyeceği bedel onlara dert olmuş. Ya bırakın da ödeyeceğimiz bedeli biz dert edinelim, bizim ödeyeceğimiz bedeli siz niye dert ediniyorsunuz? Siz Türkiye'nin kazanması için AK Parti böyle söylüyor, hükümet olarak Türkiye kazanacak siz de kazanması için destek olun ama eleştirileriniz varsa onu da söyleyin. Ama maalesef bunu da yapmıyorlar, yapmak da istemiyorlar. Meydan meydan iftiralarla geziyorlar." dedi.

        Muhalefet partilerinin, milletin zihnini karıştırarak halkın çözüm sürecine olan desteğini ortadan kaldırmak için uğraş verdiklerini söyleyen Bozdağ, "İftiralarla milletimizin zihnini bulandırmak bu sürecin arkasında olan halkımızın desteğini ortadan kaldırmak için uğraşıyorlar. Onlar sevgiyi büyütmek için değil, nefreti büyütmek için, kini ortadan kaldırmak için değil kinleri çoğaltmak için, kanı yok etmek için değil, kanı bu ülkede 30 yıldır akıtmak isteyen terör örgütlerinin belki bir 30 yıl daha devamına yol açacak sonuçlar ortaya çıksın diye kampanyalar yapıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi?" diye sordu.

        "HÜKÜMET TERÖR BİTSİN İSTİYOR"

        Hükümetin amacının terörü bitirmek olduğunu kaydeden Bozdağ, şöyle konuştu: "Terör bitsin' diyor hükümet. Kan dursun, gözyaşı dinsin, kardeşliğimiz daha büyük olsun. 'Ülkemizde birlik bütünlük sağlansın' diyoruz. Onlar 'hain' diyorlar, onlar 'bölücü' diyorlar. Onlar 'işbirlikçi' diyorlar. Yahu, 'ben kan dursun' diyorum, bunun neresi hainlikle irtibatlandırılabilir. 'Gözyaşı dinsin' diyorum, bunun neresi hainliktir? 'Terör bitsin' diyorum, bunun neresi işbirlikçiliktir?"

        "ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞLADI 4 AYDIR ŞEHİT VERMİYORUZ"

        Çözüm süreci çalışmalarının başladığı günden bu yana geçen 4 aylık sürede tek bir şehit verilmediğini ifade eden Bozdağ, "Çözüm süreci ilerliyor, neler oldu diye baktığınızda, süreç içerisinde 'silahlar sussun' dendi, silahlar sustu. Dört aya yakındır şehit yok, kötü mü oldu? Kaçırılmış kamu görevlileri serbest bırakıldı, kötü mü oldu? Akil insanlar ülkemizin değişik ilerinde görev yapıyorlar, bunların hepsi birbirinden kıymetli insanlar, Türkiye ne kaybetti? Meclis'te komisyon çalışacak, Türkiye ne kaybedecek? Bütün komisyonlar çalışıyor. Bunların söyledikleri iftiralardan, bu sürecin başladığı günden bugüne olan bitene olana baktığınızda ima yollu dahi bunların söylediklerinin birinin gerçek olduğunu şu imalarını haklı kılacak bak şurada bir cümle var, bak şurada bir adım var diye kimse gösteremez." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,804 µs