En Sıcak Konular

Hava-İş: Biz davayı 2005 yılında açtık

29 Temmuz 2007 10:25 tsi
Hava-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, sendikanın bazı gazetelere verdiği ilanla ilgili olarak dün THY Basın Müşavirliğinin yaptığı açıklamanın 'gerçekdışı' beyanlarla ve çarpıtmalarla dolu olduğu savunuldu.

Türk Hava Yolları (THY) ile Türkiye Sivil Havacılık sendikası (Hava-İş) arasındaki toplu sözleşme gerginliği artarak devam ediyor. Hava-İş Sendikası'nın gazetelere verdiği ilanda, THY'de uçuş güvenliğinin evrensel standaratlarda olmadığının ileri sürülmesi üzerine THY yönetimi dava açma kararı alırken, sendika yönetimi de THY'nin ilan ile ilgili açıklamalarının 'gerçekdışı' beyanlarla ve çarpıtmalarla dolu olduğunu belirtti.
Hava-İş Yönetim Kurulu'nun atanmış değil, demokratik bir seçimle işbaşına gelen bir kurul olduğuna dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

"Daha dün sektörünün içine girenlerin, havacılık sektöründen bihaber olanların sendikamız yönetimine hangi konuda, ne şekilde demeç vereceği telkininde bulunması gülünçtür. Sendika harcamaları konusunda sadece üyelerine hesap verir. Uçuş emniyeti konusunda yaptığımız açıklama kamuoyu tarafından desteklendi ve takdir edildi."

Açıklamada, THY'deki sorunun çalışanların bilgi, beceri, deneyim eksikliğinden kaynaklanan bir uçuş emniyeti sorunu olmadığı belirtilerek, "Bu yönetimin basiretsizliğinden, koordinasyonsuzluğundan kaynaklanan bir risktir. Hava-İş sendikası henüz 'çamur at, izi kalsın' politikalarına pabuç bırakacak kadar teslim olmadı, olmayacak" denildi.

milliyet



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,663 µs