En Sıcak Konular

Gül: Doğu'daki askerlik şubelerinin önünde kuyruk oluştu

19 Nisan 2013 17:28 tsi


 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Doğu'da yaşayan halkın vatanına milletine sadık insanlar olduğunu söyledi. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katılmak isteyenlerin Doğu illerinde askerlik şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu ifade eden Gül, "Kıbrıs Harekatı'nda buralardaki askerlik şubelerinin önünde kuyruklar uzadı gitti. Hiç kimse Türk-Kürt ayrımı yapmadı, herkes koştu. Herkes askerlik şubelerine koştu. Dolayısıyla bu millet devletine bağlı." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ulu Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından cami bahçesindeki kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. Burada çay eşliğinde vatandaşlarla sohbet eden Gül, daha sonra onuruna verilen öğle yemeğine katılmak üzere Nur Düğün Salonu'na geçti. Programlarının daha önceden yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, Muş ve Bingöl'e yaptığı ziyaretlerin kardeşlik rüzgarlarının estiği bir zamana denk geldiğini söyledi. Bingöl'de gün boyunca birlikte olduğu vatandaşlarla oturduğunda herkesin bu ortamdan memnun olduğunu ifade ettiğini anlatan Gül, "Herkesin geleceğe büyük bir güvenle baktığını gördüm." ifadesini kullandı.

'Şunu bilin ki bu ülke, devlet hepimizin bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece bir bölgenin şehrin değil, hepimizindir' diyen Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hepimiz istediğimiz yere gidebiliriz. Hepimiz istediğimiz yere yerleşebiliriz. İsterseniz Batı'ya gidin isterseniz Kuzey'e gidin, isterseniz Mersin'e Kayseri'ye Adana'ya Edirne'ye İstanbul'a nereye giderseniz hepsi bizimdir. Oralardaki vatandaşlarımız buralara gelebilir, yatırım yapabilirler, çalışabilirler. Böyle bir ülkeye sahibiz. Ülkemizin değerini, kıymetini hepimizin bilmesi gerekiyor. Aslında vatandaşlarımızın hepsi de biliyor bunu. Çanakkale'de Türkiye'nin dört bir yanından o zamanlar Türkiye daha büyüktü. Türkiye'nin her yerinden koştu, geldi, vatanı savundu. Kıbrıs Harekatı olduğunda buralardaki askerlik şubelerinin önünde kuyruklar uzadı gitti. Hiç kimse Türk-Kürt ayrımı yapmadı, herkes koştu. Herkes askerlik şubelerine koştu. Dolayısıyla bu millet devletine bağlı. Tabi ki noksanlarımız var. Eğer noksanlığımız yok dersek farklar olarak da, kurumlar olarak da, devlet olarak da dersek o zaman yanlış yoldayız demektir. Herkes noksanlığını bilecek. Mükemmel kimse yok, mükemmel devletde yok. En gelişmiş ülkelere gidin Amerika'ya, İngiltere'ye Avrupa'ya gidin onlarında halklarında şikayetler var. Tabi ki bizlerin daha fazla mesafe alması gerekir.

(CİHAN)

Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,055 µs